Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bajnokpityu

    félisten

    válasz smekone #76442 üzenetére

    amikor 10% ot igérnek, akkor lesz belőle 2-3 :)
    ryzem 1800x 100alatt van, a 8700k meg 125-160e, tehát, ha 100ad van,akkor eldőlt.

    amennyire én láttam, cad dolgok max 2 (de inkább 1) magot használnak, 1 mag esetén meg sokkal erősebb azonos áron az intel. nem 10%al, hanem jóval többel. játékok meg egyelőre szintén jobban mennek intelen.

    Amikor kijött a ryzen, mindenki munkaprocinak hivta, de ez téves. Sajnos a legtöbb munkaprogram őskőkori 1 szálas motorra épül, nem fejlesztettek ezen tizenéve, nem is várnám, hogy ez a helyzet javulni fog, lassan 10éve léteznek 2 magos vagy legalább 2 szálas procik, és semmi se változik. Nekem a végeselemes proggim használ sok magot, de a számitás eleje, és vége akkori s egy mag, és a teljes számitási idő fele ez.

    Van néhány munka jellegű tesztprogram, ahol a valós programoktól ellentétben végtelen szálat tesztelnek, ilyenkor fene fenét eszik a több magos proci jobb árértékű. De ennyi. Csomó más szintetikus programon meg még mindig akár 15-20%al erősebb a 8700k, mint a ryzen 1800x, játékokon mindegyiken jobb az intel, szóval sztem sajnos még nem dobott elég nagyot az amd. Amire jó volt, és ebből mindenki profitál, hogy vannak már erős 6 magos intelek megfizethető áron.

    ez persze saját szemszögem, korlátozott tudásom, és a saját programjaim alapján mondom. Legjobb először megtudni, pontosan hogyan működnek a kedvenc programjaid, és az alapján választanék.

    eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

Új hozzászólás Aktív témák