Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    Sziasztok!

    Ugyan már megvan a processzorom, de nekem valami nem tiszta, ti mégiscsak jobban vágjátok, az én esetemben mi a helyzet, ezért kérek itt segítséget.
    Intel vonalon maradtam az AMD 2500+ óta, túl vagyok pár procin és foglalaton, egyikkel se volt bajom, igaz sosem 2 magos Pentiumokat használtam. 1.5 hónapja váltottam i7-6700-ról i7-8700-ra, nem csak au új, garis alkatrészek voltak fontosak, hanem az új lapban egy igen gyors m.2 ssd is helyet kapott, ( a kompett konfig az adataimnál) de a problémám nem is ez, végülis minden működik.

    Szóval adott most egy i7-8700-as proci, bent van a gépben, erről írok most is. Az alap freki 3.2GHz. Mivel böngészésre használom a gépet, illetve fut egy vlc stream a jobb alsó sarokban, nincs leterhelve a gép, és valahogy ránéztem tegnap a cpu-z-re. 3.2GHz, kiírja ugyan, hogy a szorzó 8-től indul, de 32 alá nem megy, és az én felhasználási szokásaimmal inkább a szorzók alsó részén kellene ugrálnia. Bios a legfrissebb, speedstep enabled, minden bekapcsolva, átnézve, A régi emlékeim szerint ilyen volt 1.2GHz körül elfutkosott, de megmondom őszintén, nem nagyon nézegettem akkor sem.

    Tehát a kérdés, egy i7-8700-as proci képes a speedstepre és terhelés függvényében akár 2GHz alatti frekvencián menni egy Asrock H370M ITX lapban? Köszönöm előre is.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák