Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bgaborj

    csendes tag

    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni.
    Kb. 13 éve használunk egy Sanyo PLVZ-4 projektort. Kizárólag mozizásra és este, teljes sötétben. A szoba messze nem ideális (mivel tetőtérről van szó), a fal nem függőleges, csak plafonra szerelt, belógatott vászonnal tudtam megoldani. 200 cm szélességű vászonra vetítek 4,5 méterről, a plafon fehér. Jól elvoltam ezzel a projektorral, de múlt karácsonykor black friday akcióban vettem a fiamnak egy Acer H6518-as dlp projektort. Nem is nagyon néztem utána a képességeinek, jó árban volt és kész.
    Amikor beüzemeltük, akkor megdöbbentett, hogy a fiam lakásában, szintén nem ideális körülmények között (világos fal elé lógatott vászon) ez a viszonylag olcsó projektor mennyivel jobb, élesebb, kontrasztosabb képet ad mint az enyém, a szivárvány pedig egyáltalán nem volt számomra észlelhető. Szóval otthon is váltani szeretnék. A keret kb. 500.000 Ft-ig mehetne. A vetítés körülményein, a szobán nem nagyon tudok változtatni, mert ez egy multifunkciós nappali.
    Kérdés az, hogy ilyen körülmények között milyen minőségi kategóriát célozzak meg? Olyat szeretnék, amivel újabb jópár évig ellehetek. A 4K-val kapcsolatban erősen elbizonytalanító volt, amiket írtatok többen a fórumban. Válasszak használtan egy minőségi dlp-s HD vetítőt? Vagy a nem ideális körülmények miatt úgysem jön ki az a különbség amit ezek a minőségi darabok tudnak, és egy új, belépő szintű dlp-nél nem érdemes többre törekednem?
    Minden véleményt, tanácsot köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák