Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Derron #88275 üzenetére

    Szia,

    Amennyiben jól értem még nem laksz a lakásban és adott esetben lenne lehetőség a kábelezéssel variálni szükség esetén.

    Persze a jelenlegi routereddel majd mindenképpen tegyél próbát, hogy hogy teljesít majd az új lakásban. Igen, arra lehet számítani egy társasházban, hogy lesznek zavaró szomszéd WiFi -k, de hogy mennyi illetve melyik sávot terhelik inkább azt értelemszerűen mi sem tudjuk megmondani látatlanban. Aztán majd a tapasztalatok alapján el lehet dönteni, hogy elegendő lesz egy router vagy kettő kellene.

    A kábelezéssel viszont lehetőleg a költözés előtt kellene tervezni illetve akár kivitelezni. Ez azért is érdekes kérdés, mert különböző típusú szolgáltatás a Digi -nél az 500 -as és az 1000 -es net. E mellett, ha igazán biztosra akarnánk menni és gondolnánk arra, hogy mi lenne, ha a sors úgy hozná, hogy mégis IPTV -t használó szolgáltató lenne a nyerő a jövőben (ne akkor kelljen vakarózni).

    Azt mondanám addig nem is ajánlanánk eszközt amíg ki nem tapasztalod, hogy az AC65P mit tud kezdeni abban a lakásban. Kérlek abban is segíts majd, hogy néz ki a kábeles hálózat - az UTP és a koax a bejárati ajtó felől jön be és megy az erkélyes hátsó szobáig (úgy hogy a koax korábban ágazik másik szobába/szobákba is)? Avagy az erkélyen jön be? Van-e bármilyen UTP kábelezés másik szobába?

    - A NAS -nak célszerűen az ONT/főrouter környékén kellene lennie .

    - Apróság, hogy a Digi 1000 már csak FTTH (!!) lehet. Itt lesz egy ONT (áram is kell neki) illetve idáig majd egy optikai kábelnek kell jönnie továbbá innen indul az UTP és koax.

    - IPTV -s szolgáltató esetén pedig az ONT/HGW -től (áram is kell neki) kell UTP kábelt vezetni minden olyan szobába ahol TV is van legalább. Érdemes minden szobába vinni, hogy ne érjen kellemetlenül, ha úgy alakulna.

    Amennyiben okosan tervezel, akkor lesz egy olyan egyszerű kábeles hálózatod, ahol mindegy, hogy FTTB vagy FTTH vagy éppen IPTV -s (legyen az gpon vagy docsis) megoldást hoz a szolgáltató - Te fel vagy rá készülve és nem okoz majd meglepetést ...

Új hozzászólás Aktív témák