Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Yeffy #88289 üzenetére

    Ami a lényeg, hogy szerintem az AX56U nem "overkill". Egy korrekt alsó-közepes router ami Neked megfelel(het). Az "overkill" pl. az AX86U/ROG-Rapture AXe/AX89X lehetne például ... :)

    @Soma01, #88290

    Amennyiben FTTH lesz (van ONT), akkor a következőképpen gondolkozok:

    1. Amennyiben elég lenne az egy routeres felállás a mérések és tapasztalatok alapján

    A router lehetne a nagyszobában. Nem feltétlenül költetnék vele pénzt, ha elég lenne az AC65P itt (router módban is lehetne itt). Egy routeres megoldásnál más szempont nincs (pl. AiMesh vagy hasonló).

    Amennyiben picit kellene csak jobb lefedettség (azaz nem lenne "katasztrófaövezet" a lenti szoba pl.) illetve nagyobb sávszélesség, akkor bepróbálkoznék egy AX -es routerrel - igaz nem a 30K HUF -os kategóriából.

    2. Nem lenne elég az egy routeres felállás (a falak nagyon blokkolnak, rendkívűl zavart környezet, kellene a lenti szobába is jó térerú meg sebesség, jócskán megszaporodó WiFi kliensek stb.)

    Ebben az esetben viszont AiMesh routerekben gondolkodnék. Azaz nem az AC65P mellé vennék másik routert, hanem azt eladva meg felhasználva a 30K HUF -os keretet (meg minimum még egyszer ennyit) két AX -es AiMesh képes routert vennék. Ilyenformán az egyik lehetne az előszoba falán - a másik a nagyszobában ...

Új hozzászólás Aktív témák