Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pengwin

    addikt

    válasz konkav #133393 üzenetére

    ML/DL és Blender alá is erősen ajánlott a 6GB memória, ráadásul mindkettőhöz NV videókártya az ideális.
    KSP bármin el fog futni amit megveszel, a Blendernek is kb. mindegy csak NV legyen és legyen rajta 4-6GB RAM, szóval az ML/DL résznek járj utána jobban.
    A Blender GPU támogatása miatt ne aggódj, GTX 200 fölött mindent támogatott a 2.80 is... azok a kártyák meg már gyengébbek az integrált Intel GPU-dnál. ;)

    Amik szóba jöhetnek a feltételeid alapján, legújabbtól vissza a régebbiekig:
    GTX 1060 6GB 40 ezer körül (szerintem erősen ajánlott)
    GTX 980 45 ezer körül
    GTX 970, az 1060-aknál olcsóbban. szerintem kb. 35-ért reális egy hibátlan darab.
    Quadro K#### sorozat, ha találsz K4000-et vagy afölöttit, akkor ne habozz, 30-ig jó vétel mert neked Blenderre és ML-re is kell.
    GTX 780 25 ezer körül
    GTX Titan 30 ezer körül.

    A Quadro K sorozat, a GTX 700-ak és a GTX Titan ugyanaz a generáció, náluk eggyel újabb a Quadro M és a GTX 900 széria. A 700-as (Kepler) GPU-k jobban öregedtek profi felhasználás (ML/DL/render) terén, mint játékokkal. Ezzel együtt a 780-ak és a GTX Titan sokat fogyasztanak, szóval oda kell figyelni, hogy a tápegységed elbírja-e őket.
    GTX 900-aknak járj utána, annak a generációnak a játékos(GTX) kártyái lehet nagyon gyenge teljesítményt képesek csak nyújtani ML/DL alatt.

    A kártyák többsége üresjárat esetén kb. észrevehetetlen, mert vagy teljesen leállítja a ventilátorait, vagy nagyon lelassítja őket (kb. a max. fordulatszám 20-30%-ára).
    A blower tipusú hűtések terhelés alatt zajosabbak lesznek és üresjárat alatt nem állítják le teljesen a ventit, cserébe kifújják a meleget a PC-n kívülre.

    (#133395) Speed(R)
    ML/DL = Nvidia.
    AMD nagyon lemaradt erről a piacról, hiába jók a kártyáik képességei rá elméletben.
    A legtöbb helyen Tensorflowt vagy valamilyen más NV-specifikus rendszert használnak ML/DL gyorsításra, mert ezeket gyakorlatilag konyhakészen a fejlesztők alá tolja az NV. AMD-nél meg rendszeresek voltak a hiányzó, bugos, vagy egyszerűen törött fícsörök, mert az egészet openCL-re akarták tudtommal felhúzni, ami meg nem ment nekik annyira.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák