Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • giornalista

    senior tag

    válasz Dany007 #147298 üzenetére

    Pár rövid gondolat akkor válaszként, de fontos hozzátenni, hogy én a tipikus kishal vagyok. Vettem egy VGA-t alapvetően játékra + normál felhasználásra, plusz ha már ott van, akkor kipróbáltam ezt a bányászkodást is vele. Nagyon kicsiben :)

    "Konkrétan azt, hogy havi 30-32 ezret megtermel tisztán, de azt hogyan tudod valós termékre vagy szolgáltatásra váltani?"

    Én a Nicehash nevű software-t/felületet használom. Itt úgy működik, hogy BTC-ben fizetik ki a VGA "munkáját", amit egy walletban tárolhatok. Napi 10-11 ezer egységnyi BTC részt keresek meg, és 250 ezernél lehet az egészet átváltani euróba (van egy kisebb díja), majd ezt az eurót amikor kezdeményezem, akkor átutalják a forint számlámra. Így a mostani rátával kb. 3 hét alatt gyűlt össze 35 ezer forintnyi euróm a Nicehash számlán, amit át is utaltam már magamnak és meg is érkezett.

    "Havi 32 ezer forintot keresni a semmivel megmondom őszintén lószar."

    Itt fontos azért megnézni az egész hátterét, célját. Igen, ha valaki ebből akar megélni, akkor ez lószar, és kockázatos is. Hiszen bármikor "bedőlhet" a buli, elértéktelenedhet a BTC, stb. Sokunknál (nálam biztosan) viszont nem erről van szó. Én úgy állok ehhez, hogy VGA-t amúgy is vettem volna, mert játszok; garancia él rá, tehát óriási kockázatot nem vállalok; az amortizáció pedig akkor, amikor 5-6 hónap alatt konkrétan kitermeli a saját árát a VGA, gyakorlatilag nincs. Innen nézve az én életemben annyi változás történt, hogy most megy a gép. Nem kellett külön befektetni, nem ettől fogok jobban vagy rosszabbul élni :)

    "Nincs sem előállított érték se szolgáltatás, amit valaki más konkrétan felhasználna, hanem csak a random kód fut újra és újra."

    Ez a "semmi" azért így nem igaz. A technológia mögötte meglehetősen cutting edge.

    "De az, hogy futtatok egy programot napi 8 órában, ami igazából nem állít elő semmit csak számol és nekem ebből lesz jövedelmem, amiből mások munkáját, termékét tudom megvásárolni az nem vezet sehova."

    A fodrászok abból élnek, hogy mások haját vágják. A bankárok, hogy mások pénzét kezelik. Az informatikusok abból, hogy hálózatokat építenek és tartanak karban. A politikusok abból, hogy... :D :D Oké, let's not go there.

    Azon a szinten, ahol én bányászkodok, nem BTC-t állítok elő, hanem tranzakciók hitelesítéséhez járulok hozzá. A tranzakciók megtörténnek. Ebben az értelemben a BTC és az arany között pl. nincs lényegi különbség, és ha ezt megértjük, akkor a BTC és a pénz, mint fogalom/koncepció között sincs akkora eltérés. És itt hangsúlyosan a koncepcióra gondolok.

    Ha belegondolsz, a pénz koncepciója honnan ered? Helyettesítő fizetőeszközként jött létre, hogy a "cipész" ne csak cipőt tudjon adni a "hentesnek" a húsért, hnaem legyen valami váltó, amit mind a ketten elfogadnak és tudnak értelmezni. A BTC sem különb vagy nagyon eltérő ettől az alapkoncepciótól: a rendszerben bent lévők által közösen elfogadott fizetőeszköz. Ami jelentősen eltér, hogy ezt a fizetőeszközt nem (stabil, megbízhatónak tartott) államok biztosítják.

Új hozzászólás Aktív témák