Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    Hello mindenkinek!
    Néhány napja már jártam erre, azóta sajnos nem lettem okosabb és a káosz is csak nőtt...

    VGA-t akarok venni a gépembe és még mindig csak toporgok egyhelyben.
    A konfigom:
    Gigabyte GA-MA790X-UD4 alaplap (F6 BIOS; PCI-E v2.0), AMD Phenom-II X4 940BE CPU, 4GB Kingston HyperX, 500W Chieftec PSU, 22"-es és 14"-es TFT, Windows 8.1 64bit

    Kritériumok a VGA-val szemben:
    Jobb a több alapon, min. 1 GB, de ha lehet 2 GB RAM.
    Árplafon max. 35-40.000 Ft, Ennél többet, ha agyonlőnek sem tudok rászánni, a keret eléggé behatárolt.
    Kizárólag új és magyarországi beszerzésű termék jöhet szóba számlával.

    Felhasználási területe:
    Kiváltani az integrált Radeon HD3300 VGA-t, net, filmek, néha játék - Sniper Elite2, szimulátorok, stb... nem vagyok sem fiatal, sem játékfüggő - és grafikai (fotószerkesztés) munka.
    Az elsődleges monitorom felbontása 1680x1050, a másodlagosé 1024x768. Ez utóbbi néhány hónapon belül 90%, hogy lecserélődik, valami nagyobbra. Ezért nem árt, ha nem csak 1 db DVI van rajt, hanem mondjuk mégegy DVI, vagy D-SUB.

    Beletették a fülembe a bogarat, már nem csak AMD-ben gondolkodok. Két lehetséges versenyző van a ringben. AMD részről egy L7 260X, nVidia oldalról pedig egy GTX 750Ti. (nem ragaszkodok az ASUS-hoz, csak ezeken találtam megleleő mennyiségű és fajtájú portot)

    AMD: ASUS Radeon R7 260X
    nVidia: ASUS GeForce GTX 750Ti

    Minden véleményre, tapasztalatra vevő vagyok, nem néhány hétre tervezek. Szerintetek melyikkel járnék jobban, melyiknek jobb a teljesítménye? A GPU órajelének skálázására - értsd részterhelésen, vagy üresjáratvan visszaveszik-e - képesek ezek a kártyák, vagy fix órajeleken mennek? Árban ~ egyformák, igaz a GTX mellé adott játékbónuszra nem tartok igényt, azt értemes áron - érték ~80%-a - eladnám. 1-2 napon belül rövidre akarom zárni a dolgot!

    A válaszokat és a segítségeteket előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák