Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    válasz Dan-szan #66361 üzenetére

    Felbontás full hd, a tápom Chieftec Ctg-500-80P.

    FHD mellett mindegyik itt szóba hozott kártyával kompromisszumot kell kötnöd, amelynek a mértéke a kártya erejétől függ.

    270 és 270X között lényeges a különbség?

    Az X verziónak magasabb a gyári referencia órajele, több táp csatlakozása van és gyártótól függően robosztusabb lehet a hűtése. Ha tunningolni akarod akkor csak az X verzió jöhet szóba (a jobb tápellátás miatt). Egyébként ha akkora az árkülönbség, hogy számít, akkor meg lehet fontolni az X nélküli verziót is, nem sokkal leszel hátrébb.

    Illetve ha vesszük a Sapphire-Giga-Asus-Msi négyest lehet egyáltalán vmi sorrendet alkotni a tulajdonságok alapján,vagy ezt csak a konkrét kártya ismeretében tudjuk megtenni,

    Sapphire-ből van 4 féle változat, MSI-ből és Asusból 2-2ről tudok, a Gigának igazából csak annyira néztem utána hogy tudjam nem nekem való :))

    Hogy melyik kell neked az elsősorban a prioritásaidtól függ. _Nekem_ az elsődleges az volt, hogy minnél halkabb legyen, másodlagos, hogy hosszú legyen a gari, harmadlagos hogy jó legyen a tunningpotenciál meg ilyesmik.

    Ez alapján én azt mondanám, hogy a legjobb az MSI Gaming (a Hawk verzió aránytalanul drága volt akkoriban) a második helyen az Asus DCU2-vel (ez utóbbi viszont egyértelműen hangosabbá válik terhelve). A Sapphire Vapor-X szintén nagyon jó, minőségi erős hűtés, de mások beszámolója alapján azt vettem le, hogy alapjáraton kicsit hangosabb meg ugye csak 2 év gari van rá. Sapphire-ből nem vennék Vapor-X nél gyengébbet (van alacsonyabban pozicionált 270X-ük, de azokat kerüld el) is igazából erősebbet sem (Sapphire Toxic szerintem a 270X kategóriában indokolatlan)
    Giga nálam a 660OC után nyugodtan lehúzhatja magát a klotyón, a 270X modellek kapcsán bemutatott teljesítményüknek annyira néztem utánna, hogy megbizonyosodjak róla, hogy hangosabb meg gagyibb mint az Asus/MSI.

    Szóba hozták itt egyesek a 750Ti-t is:
    Szvsz egy nagyon jó, de a teljesítményéhez képest túlárazott kártya. Amiben ténylegesen többet nyújt mint a konkurencia az az újabb, jobb (Maxwell) arhitektúra miatti lényegesen kedvezőbb fogyasztás. A 270X nagyon simán gyorsabb ugyanez vonatkozik a 760-ra is. Ha a játék helyett a fogyasztás az első prioritás, akkor jó a 750Ti.

    J.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák