Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz Iginotus #31993 üzenetére

    Na, első nekifutásra ezt sikerül összekattintgatni. Bár még néhány részlet érlelésre szorul, kezd összeállni a dolog.

    ITX-Box v10 alias iNAS, a digitális lexikon. :) - [link]

    Igyekeztem igazodni a WD My Book Duo arányaihoz, ebből kifolyólag nagyobb rádiuszú a hátsó lekerekítés és ez rányomta a bélyegét a méretekre, az alkatrészek elrendezésére:
    - bővítőkártyának immáron 3 nyílás áll rendelkezésre. Akár kamatoztathatóak azon Mini-DTX-re hajazó MicroATX alaplapok is, amiken 2 közül az alsó a PCI-e x16 foglalat. De a gyakorlatban hasznosabb, hogy:
    - a GPU chipje és a 25/26,5mm vastag alsó venti között elfér 30mm körüli kisebb CPU-hűtő (ahogy azt például flashpointer is alkalmazta), azaz nem kell feltétlenül a HIS HD7750 LP-hez, vagy az MSI GTX 750 Ti-hez hasonló bordájú modellre szorítkozni, mert kvázi bármelyik alacsony profilú kártya megteszi, amelyiken az alkatrészek nincsenek útban olyan hűtőknek, mint: Xigmatek Praeton, ID-Cooling IS-40, Alpenföhn Silvretta, DeepCool HTPC-200, Raijintek Zelos...
    - a 'teljesítményorientált' összeállítás helyett NAS-ként is hasznosítható a kuckó. Mivel szimmetrikusra hízott, az azonos szélességű hátsó túlnyúlások lehetővé teszik, hogy a jobboldali 3,5"-es HDD helyek tükrözve legyenek a bal oldalra is, összesen akár 4db 3,5"-es HDD-nek otthont adva a 2db fix 2,5"-es meghajtó mellett. Utóbbiak az előlap mögé kerültek egymás mögé, egymáshoz képest kissé eltolva, hogy mindegyik csavarhoz könnyen hozzá lehessen férni, ne kelljen feltétlenül kivenni az elsőt a hátsó miatt. NAS-ként célszerűbb a dVGA helyét üresen hagyni, hogy az alsó venti a HDD-k között egy alacsonyabb fogyasztású rendszert is átszellőztethessen. Ilyenkor a CPU-hűtő számára maximum 63mm áll rendelkezésre a HDD-tartó lemezig (nélküle ~97mm), de ebbe belógnak a HDD gumigyűrűs rögzítőcsavarjai vagy 3mm-t.
    - A VGA nyákja teljesen az előlapig nyújtózhat, ami max. 210mm-es hosszt jelent.

    Az első függőleges tartók helyett eredetileg elegánsabb szerkezetet szerettem volna, de valahogy sehogy sem akartak megfelelni minden funkcionális szempontnak. A kész L-profilokkal amúgy is könnyebb itthon dolgozni. Noha egy kicsit kilóg a lóláb és kiviláglik a házibarkács jelleg, de talán nem olyan vészes.
    A hízókúra 155 x 250 x 250 mm-es (9,7l) befoglalóméretet eredményezett (+ talpmagasság).

    Mi a véleményetek? :F

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák