Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz rasotamas #52002 üzenetére

    Pont ilyen dolgokról beszélgetünk. :D
    Mármint azokról az eszközökről, amikkel akár ezt IS meg lehet oldani.

    Nem vagy sem helikopter, sem a spanyol viaszt nem találtad ki. :D

    Ipari telephelyeken sok helyütt csinálták azt hogy pl eszterga gépeknél a világítást 24 vagy 48 V-os izzók adták, ahova a főelosztóból vittek neki másik áramkört, ott meg olyan transzformátort raktak amilyet akartak.

    Ha tényleg komolyan gondolod, akkor érdemes a hobby elektronka topicban bekérdezni, mert azért egy háttérkalkulációt megér a történet hogy milyen vezeték, milyen távolság, milyen tápegység...satöbbi.

    Alapvetően led tápegységeket lehet javasolni, azokból lazán van 350W-os is, és mivel a világítási hálózatok érzékenyebbek, ezért stabilak a tápok. Mivel nem dedikált "laptop töltő", kisebb rajta a felár. Azt berakhatod a lakáselosztóhoz. De inkább 24V lesz az a 12.
    A fenti cégtől meg tudsz rendelni akár 300W-ra méretezett panel tápot, ami a 12V-os ágon akár 192W-ot le tud adni, tehát egy 65W-os cpu, meg egy 1650-es VGA még lazán elmegy róla.
    De árulnak 500W-osat is, az már 2 db 192W-os ággal van szerelve.
    Azért nem jó ha a bejövő 12V-os vezetéket rákötöd egyből a VGA-ra, mert akkor nem került közösítésre a földelés magán a házon belül, továbbá akkor is ki lesz adva a fesz a VGA-ra, amikor egyébként máshol nincs, nincs bekapcsolva az alaplap.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák