Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pista0001

    addikt

    válasz phulee #62296 üzenetére

    Hát, határeset... Aki DIY gépet maga rakott össze, az biztos tisztában volt a lehetőségekkel akkor is. Sokan akkor és most is teljesen feleslegesen építenek ATX gépet, meggyőződésük, hogy komolyabb alkatrészekkel építik a gyártók a nagyobb alaplapokat.

    Nehezen vetkőzik le az emberek a rossz beidegződéseket, pedig többségük 1 videokártyát használ és 2 RAM modult, egy kisebb részük még 1 bővítőkártyát és 4 modult, szóval mini-ITX és micro-ATX is elég lenne nekik. HEDT platformokhoz is van micro-ATX, akár 2 vga-s rendszer is építhető. Van egy szűk réteg, akik 3 meg 4 utas VGA rendszert építenek, de ők kevesebben vannak szerintem a mini-ITX-eseknél is.

    Nekem valamikor 2008. legvégéig volt ATX gépem, akkor már micro-ATX-re váltottam, 2010. közepén meg már mini-ITX-re. Hogy eközben hogy tolódott el a globális arány, azt mondjuk nem tudom, de több itteni topikban is úgy látom, az ATX gépek dominálnak.

    A brand gépeknél más a helyzet, SFF már P2 érában is volt, a "normál" modellek is inkább micro-ATX-ek jó régóta, mini gépek is vannak bőven több, mint 10 éve. Ezeket mondjuk sokkal inkább cégek veszik, irodai környezetbe fontosabb a kisebb méret, úgy tűnik. A fent említett ATX gépem előtt brand SFF-em volt, bele is szerettem akkoriban a kategóriába. Van most is egy, 4. gen. i5-tel, 4×4 giga RAM-mal és 1050ti LP VGA-val a 4 mini-ITX konfig mellett. ;] :P

Új hozzászólás Aktív témák