Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz wwenigma #22597 üzenetére

    Nem azért, hogy kötekedjek, de leírom HDMI kábeles egy tapasztalatom.
    Pont ugyanolyan állásponton voltam HDMI kábel vs. HDMI kábel ügyében, mint Te.

    De történt egyszer, hogy egyik barátom problémázott a gépével, mégpedig a videokártyájával, ami HDMI kábellel volt egy Samu LCD TV-hez kötve + DVI-n keresztül monitorhoz is. A TV megjelenítéssel volt gondja.

    Lehozta hozzám a gépét, ahol nekiálltunk nézegetni mi lehet a probléma. Rákötöttük az én TV-mre, de nem jelentkezett a gond (a gond: néha elment a kép, nem érzékelte a TV-t). Megnéztük egy másik HDMI kábellel, ami régóta a szekrényben lapult már nálam. Ránézésre kb. fele akkora átmérőjű volt, mint amit hozott kábelt. Kábelcsere után a vékonyabb kábellel teljesen más kép jelent meg a TV-n. Olyan változás volt az előzőleg látható képhez képest, mintha feltekertük volna a fényerőt, de úgy erősen.

    Mikor észrevettük, egyből egymásra néztünk és tört is fel belőlünk, hogy: "láttad?"

    Szépen cserélgettük is a kábeleket párszor és bizony nem a véletlen műve volt, mivel minden egyes cserénél jól láthatóan megváltozott a kép az előző kábelhez képest.

    Persze mindkét kábel amivel kínoztuk magunkat az általad is említett irtózatos ármagasságban (800...1200Ft) lettek valamikor beszerezve.

    Azóta viszont nem kérdőjelezem meg senki kábelminőségbeli megnyílvánulását.

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák