Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • laika1200

    csendes tag

    válasz wwenigma #65692 üzenetére

    Én legutóbb úgy jártam hogy a beteg gyerekkel egész nap itthon voltam. A GLS futár felcsengetett 10-kor. Rendeztem. Majd jön haza a párom melóból, kicsit morcosan kérdi hogy egyedül hagytam a gyereket? Merre jártam mert értesítőt hagyott a postás... Nézem az értesítőt, hát megjött az Angliából 35! nappal korábban feladott vetőmag pakkom. Startolnék is a postára, de látom hogy az értesítőn "aznap nem vehető át" pecsét van. Ez a nyavalyás kihozta, de annyira lusta volt hogy még csak fel sem csengetett, csak bedobta az értesítőt. Másnap munkából hazafelé tudtam a postára menni, kb. 18.00-ra értem oda. (Miskolc, 10-es posta) A sor hosszú és nem halad. A falon frankón táblázatban kitéve hogy a hét napjain mennyi átlagos várakozási időre lehet számítani, mikor kell jönni ha az ember nem akar sokat várakozni. A kimutatás szerint kb. 09-15 óra között nincs dugulás. Amikor minden átlag szerencsétlen dolgozik. Az egész számomra azt sugallja hogy nem a posta szolgáltat nekünk, hanem csak megtűr minket, legyünk kedvesek képtelen időpontban befáradni mert nekik az a jó. Magyarán, nem okos szervezéssel pörgősebbé tenni az ügymenetet, esetleg nyitni 1-2 újabb ablakot hanem kitenni a falra hogy lássa a paraszt várakozás közben hogy ismét rosszkor jött, hiszen jókor jönni nem tud. Biztos ami biztos a lassabban haladó "csomagos" pulthoz álltam, mert az értesítőn csak annyi állt hogy "külföldi", de gondoltam hogy 39 csomag vetőmag csak nem levélben jön. Közben ólomlábon teltek a percek, így volt időm alaposan rácsodálkozni az életunt, lassított felvételként mozgó alkalmazottak lajhárok párzásához mérhető munkatempójára. 18.30-ra a pulthoz értem. További 2-3 perc alatt meglett a "csomag". A hölgy azzal kezdte hogy ez "levél" ezért állhattam volna a gyorsabbik sorba is. Aztán kiderült hogy a "levél" már bontott volt. Számolás, minden tasak benne van. Közben kérdezem hogy a postai szolgáltatás díjában ha benne van a kézbesítés akkor miért csak az értesítőt dobja be a kézbesítő, lehetne-e erről jegyzőkönyvet felvetetni. Ez sajnos meghiúsult, mert a mögöttem állók már kezdtek lincshangulatba kerülni... 18.45-kor jöttem ki, 45 perc volt szükséges egy küldemény kiadásához.

    Azóta csinálja ezt a kézbesítőnk hogy kihozza de csak értesítőt hagy amióta a szomszéd néninek beadott egy nekem szóló, 3 db. tablet érintőpanelt tartalmazó csomagot, ami kifli alakúra volt taposva... én pedig leordítottam érte a kézbesítő fejét a következő találkozáskor. Mert nincs utólagos jegyzőkönyvezésre lehetőség, a kár az enyém. A szomszéd néni pedig csak jót akart...
    Az utóbbi évben három alkalommal kaptam bontott "kis csomagot", egyszer sem hiányzott belőle semmi. Két esetben réz hővezető padok (érme méretű) , harmadszor vetőmag csomag tartalmára volt valaki kíváncsi. Az egyik réz pados levél a 10-es posta bélyegzőjén keresztül volt sniccerrel teljes szélességben felvágva, a hézagmentesen illeszthető bélyegző nyomat miatt tisztán látszott hogy utólag vágták meg.

    Hogy ne csak negatívumot mondjak: Kb. 2 évvel ezelőtt volt egy nagyon szimpatikus módszerük, talán gyakornokokat, azaz fiatal "futrinkákat" is lehetett látni a pult mögött pluszban, akik "csak" annyit csináltak hogy soronként 4-5 értesítőt előre beszedtek, mire sorra került a várakozó akkorra a küldeménye már oda volt készítve... Volt olyan hogy 10 perc alatt beértem a bejáratig álló sortól a pultig... és pörgött a kiadás, az ügyfelek pedig majdnem mosolyogva várakoztak, legalábbis senki nem morgott a csigatempó miatt.

Új hozzászólás Aktív témák