Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz radio100jozs #2710 üzenetére

    a szélessáv statisztikája nem sokat ér, vezetékes neten is számtalanszor nem méri ki a maximumomat, holott valósan gyorsabb a sebesség és minden más oldalon ki is mérhető. (a digi...stb. témákban is többen panaszkodtak már, hogy a szélessáv nem a valós sebességet mutatja az egyik, vagy mind a két irányban, hanem csak a töredékét, mintha túlterhelt lenne bizonyos időszakokban, vagy ilyesmi, a speedtest és társai viszont mindig jól mérnek.)
    a másik probléma, hogy olyanok mérési eredményei is felkerülnek - mert a rendszer ilyenek alapján nem kategorizál -, akiknek a díjcsomagjuk mondjuk csak 10 vagy 30 Mbps korlátos, az pedig rontja az átlagot, így az ilyen 44 Mbps átlagolt értékek sem tükrözik a teljes valóságot, hiszen aki mér 30 Mbps környékén, mert annyi a díjcsomagja maximuma - holott jobb díjcsomaggal mérhetne mondjuk a dupláját vagy felette is -, az nem a hálózat valós korlátos értékét fogja mutatni és feltölteni a statisztikában, hanem a díjcsomagjáét.
    a másik probléma, hogy sok helyen tud a hálózat akár 100 Mbps felett is, de nagyon sok előfizetőnek még csak cat3 100/50 Mbps sebességre képes eszköze van.

Új hozzászólás Aktív témák