Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hurut

    csendes tag

    válasz matykooo #10172 üzenetére

    hali. nekem is ex710x van (még az, amelyiknek 160gb-os vinyója van), direkt azért vettem, mert ismerősöméknek már volt kettő, és esküdöztek rá.
    namost az enyém is istenesen melegszik, meg kell hagyni. a tied hány fokig megy fel (mikor kikapcsol)? alapjáraton nekem olyan 52-55 fok körül van a cpu, ha meghajtom (prime95, nfs u2, maya stb), akkor felmegy 82-87 fokra is, ami szerintem már nem egészséges, bár nem kapcsol még ki a gép (gyári terhelhetőségi adatot nem találtam). próbáltam utánanézni mitől lehet, de infót neten nem nagyon találtam, ezért leszedtem a hátlapját (a gari így még nem sérül). röhej, de a gpu egy hőelvezető csatornán keresztül van a bordákhoz vezetve, amit úgszint a cpu-n lévő ventike (röhejesen kicsi) "hűt". port nem nagyon találtam benne, ez nem okozhatja szerintem a hűtési problémát. nem tudom ez tervezésileg mennyire normális, de ha nagyon hajtom a laptopot, akkor az egész felforrósodik, a belső hőmérséklet is felmegy majd 80 fokra, mondanom sem kell a gép kívülről ilyenkor már szabályosan izzik.
    vettem is egy laptophűtőt alá, egy cooler master notepal infinite-et, de hát olyan, mint halottnak a csók. a vinyó és a belső hőmérsékletet baromi jól lent tudja max ventifordulaton tartani (vinyó 40 fok alatt, belső olyan 50 fok körül), de a cpu-ra gyakorlatilag nincs hatása. szóval pont arra nem tudom használni, amire akartam.
    annó még egy memóriamodul elhalt benne, amit akkor nem tudtam mire vélni, de most hogy megnéztem, a hőelvezető csatorna pont ott megy el, nem kérdés, hogy nem bírta a strapát (egy időben a maya-val eléggé hajtottam a gpu-t).
    szóval a konklúzió az, hogy lövésem nincs mi lehet a gondja a gépnek, nem örülök neki, hogy 80 fok fölött megy, de szerintem egyszerűen tervezési hiba :I az ismerőst majd még megkérem, hogy prime95-tel hajtsa ki a gépet, hogy az övé mennyire melegszik, de sajnos másoktól adatot nem találtam a neten.

Új hozzászólás Aktív témák