Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    Annyira elege lett az alapvető dolgokat sem értő felhasználóiból az MSI technikai támogatást nyújtó részlegének, hogy vitriolos levelet küldött majd’ százezer érintettnek. Aztán persze kiderült: csütörtökön kellett volna elküldeni.

    A felhasználók kérdéseit sokszor felhasználói kézikönyv is megválaszolja. Sőt, a kisebb problémáikat is épp elégszer oldaná meg. Be van dugva? Ég a kis lámpa? Egyáltalán van áram? Mit lát a memóriamodulok leírásánál?

    Az MSI felhasználókat babusgató részlegénél betelt a pohár. A fórumon regisztrált 97 000 ügyfél egy érdekes „újdonságról” kapott üzenetet. E levél arról számolt be, hogy a gépeket egy RTFM (angolul az „olvasd el a **** kézikönyvet” rövidítése) chippel szerelték fel.

    A gépekben elrejtett hardverelem pedig arra jó, hogy ellenőrizze: elolvasta-e a felhasználó a kézikönyvet. Aki nem, azt kitiltják a fórumról, továbbá a gyártónál érvényesíthető garanciát is elveszti.

    „Az MSI fórum és az MSI támogatást nyújtó csapatának elege van abból, hogy olyan dolgokra kell válaszolnia, amelyek megtalálhatóak a kézikönyvben is” – fakadt ki a levélíró. „Mégis mi nehéz ebben? Papírra van nyomva, hogy láthasd!”

    „A következő hónap elsejétől aki nem olvassa el, azt kitiltjuk a fórumról, nem küldheti vissza a gépét cserére és terméktámogatást sem fog kapni. Tudjuk, hogy kik nem olvasták, az RTFM-chip épp elég információt gyűjtött össze.”

    A levéláradat huszonötödikén indult meg, majd ez nappal később a fórumon már meg is jelent a bocsánatkérő levél. „Sajnáljuk, hogy egyesek komolynak vették ezt a tréfát” – írta az egyik felelős. „Azután jutott eszünkbe ez a vicc, hogy megannyi magától értetődő kérdésre válaszoltunk itt a fórumon. De megtanultuk a leckét, többé nem viccelődünk a fórumon. Sajnáljuk, hogy néhányakat felidegesített a levél.”

    Néhány felhasználó szerint azonban nem áprilisi tréfa volt. Elvégre huszonötödikén, nem elsején küldték ki a leveleket. Mások csak azt vetették az MSI részleg szemére, hogy túl nyers volt a poén.

    Forrás: The Register

Új hozzászólás Aktív témák