Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • házimozis

    tag

    Üdv márkatársak!

    A fórumot 4 hónapja olvasom, ezek után döntöttem, MSI notebookot vettem, egy L745X-t. Első saját notesz, de PCn nem ma kezdtem. :U Mivel klasszikus DTR felhasználásara kell, ezért választottam ilyen típust. (szállító IPON, disztribútor Expert.)

    Megpróbálok átfogó leírást adni, a benyomásaimról:

    Kijelző:
    Ez a glare változat nem zavar. (pl. a Fusik számomra elviselhetetlen tükör-üvegjéhez képest) A vertikális láthatósági szöge nagyon kicsi! A horizontális jó. A felbontással nincs bajom, (17'' 1440x900) ahogy a színtisztasággal és a reakcióidővel sem. (16ms Samsung)
    Az nVidia grafikus menedzsere nagytudású, de kezelőfelülete bonyolult. (egy ATI kapcsiból érthető)

    Grafikus kártya:
    Go7600.Nem vagyok hardcore gamer, de nem vetem meg a játékot. Ergo nem tudom elfogadni az alaplapi megoldásokat egy teljeskörű home felhasználásban. Nem bechmark-olgatok, (olvastam párat) szal valszeg nem lesz vele gondom. Figyelemre méltó az MXM2 foglalat, vagyis a kártya cserélhető.Office üzemi hőmérséklet ~49C.

    Processzor:
    T5600, C2D. Mit mondjak? Rendben van. Eszelős multitask-olásra (is) termett. Office üzemi hőm. 31-37C.

    RAM:
    1GB, 667, DDR2. Jelenleg - home környezetben - mindenre elég. (Transcend, itthon sajna ritka.)

    HDD:
    120G, SATA. Egy WD típus, hypercsendes! gyors. Takarékos vagyok, (no dvd r.i.p. meg ilyesmi) el fogok férni rajta.

    Hálózat(ok):
    Gigabites LAN. Überbrutál! Munkahelyi hálózaton okádja a netet. Drótnélkül még nem mentem csak Blútuttyon, az telefonnal jó.

    DVD-RW:
    Optiarc (=Sony+NEC) Az életben nem halottam róla. Korrekt, már írtam vele, nem lustálkodik elérési időben sem. (tán 2MB pufija van)

    Hang:
    Realtek HD. Széleskörű használhatóság. A csatlakozóin keresztül van analóg 5.1, de SPDIF digit kimenet is. A 4+1 db beépített hangszóró (! és egy ''mély'' rezonátor alul) notebookban több mint elég. Ügyes a szoftos felülete is. Az task ikonja viszont kifejezetten ocsmány.

    Kártyaolvasó:
    4in1, sajna pont XD-t nem olvas (Olympus).

    WEBkamera, beépített mikrofon. Majd kipróbálom Skype-on.

    Csatlakozók:
    DVI-I, de adnak egy D-SUB átalakítót. Fura az S-Video kimenet (több a lába). 3USB elegendő, ha kell veszek egy lengő HUBot. Hálózat modem, stb. Az elrendezés logikus (körben) és nem zsúfolt. A hang (csatik) tudását még felmérni sem tudtam.

    Akku:
    A teljesítménynek ára van = üzemidő ~100 perc, bár ez picit majd javul(hat), még csak 3 cikluson van túl a telep. Másodlagos szempont számora keveset akkuzom. (Mielőtt bedöfné valaki, hogy akkor miért nem asztelit vettem ... azért mert lakberendezésileg nem tudom (akarom) elhelyezni, és a notebook mobilitása viszont kell számomra.)

    Készülékház:
    Fura (tán ABS) műanyag, sajnos az ujjlenyomat csúnyán megmarad rajta, adnak mikroszálas kendőt hozzá. A DVD tálca illeszkedése a készülékházhoz, ottrombán csúnya! (ferde hézag több példányon láttam) Ellenben maga a ház masszív, és szépen illesztett. A súlya hordozva épp elviselhető. (cipeptem már Tinkpadot is)

    Installáció:
    FreeDos-al vettem, kapott egy XPPro-SP2-öt. A gyári telepítő lemez hibás! (példány) A kártyaolvasó telepítést megtagadta. A gyártó net-supportja segített, amit előre letöltöttem. Neten viszont az intel 9345ABG (wireless) telepítő hibás! Össze is ugrott a telepítő a sok hardverrel. (3. nekifutás volt)
    Ide tartozik, hogy ez a vas a teljesítményéből adódóan jelentősen disszipál(hat). (magyarul melexik) Ez ellen - elsőre - szoftveresen kell védekezni. Az RMClock kíváló a processzorhoz. A VGAt jelenleg PowerStrip-el kezelem. (nVidia nTune?) Downclok-olok!

    Üzemi tapasztalatok:
    Alapjáraton proci(k) 31-37C fok körül, GFgo 44-49C. Hajtva ''light''-os játékkal, (SpC_GT) proci 50-55 fok, GFgo 52-55 fok. Nyilván mai hardvernyúzó játékkal, magasabb lesz. (egy NFS Most Wanted-et vennék ;) )

    Álatlánosságban elégedett vagyok. Az látszik, hogy ez a márka nem a nehézsúlyú nótbuknyúzok igényhez igazodik, a fejlődőképessgéhez nem fér kétség. :DD

    Elnézést ha hosszú voltam.

    üdv.



Új hozzászólás Aktív témák