Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • házimozis

    tag

    válasz #16820480 #2075 üzenetére

    Azt én nagyon jól tudom. Lehet, hogy az előbb pontatlanul félreérthetően fogalmaztam?

    Tehát 2 db egymástól független felhasználó által üzemeltethető GPUt nem fognak adni. Mert ebben semmi logika nincs. (Asztalin sem halottam olyanról, hogy ha valaki vesz bele egy teljesítmény VGAt, akkor office-oláshoz mindíg visszahívja az integráltat?)

    Abban sem lennék biztos, hogy minden chipset aminek a típusszáma azonos karakterekkel kezdődik az egyforma. A számok után következő betűjelzések néha nagy eltérésre utalnak!
    Pl. ebben vasban amin írok, i945PM chipset van. Ilyen PM jelűt asztaliba nem tesznek, ott minden 945ös G jellel van és mainstream chip. Ezekben aktív az integrált GPU. De van a perforance változatú chipset is, ezekben nem aktív a belső GPU.
    Ez a jelölés a notesz chipsetekre is érvényes inteléknél, a G jelű mainstrem 945-ösökben aktív a GPU (ezért GMA? jelölés) a P jelű performace szettekben viszont ki van iktatva. (eleve nem is specifikálják)

    Szóval lehet, hogy az alapchip egyforma, de mikor alaplapba kerül, akkor az, eleve eldönti, hogy ott miként kezelik a chipet. Ebből kiindulva nem tartom valószínűnek, hogy egy MXM2re előkészített alaplapban, csak BIOS moddal elő lehetne hívni a letiltott GPUt.

    Másrészről pedig folyton biosból váltogatni a kettő közt - ez nem igazán felhasználóbarát. A gyártónak meg pénzkidobás a két aktív VGA.


    Nézegettem az ATi és nVidia lapjait is vásárlás előtt, és ezeknél is az intelhez hasonlóan furcintos a jelölés-dolog, a betűjelek több verziót takarnak.


    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák