Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • házimozis

    tag

    válasz BioNiCMaN #2154 üzenetére

    ''Hűvös'' notebook integrált VGAval létezik. Dedikáltal akkor ha az downclokolt, vagy Thinkpad. :((
    Pl. a főnököm R60-asa (x1400/128) kifejezetten okés. Ami nem az, az az ára. (360k) Jó, hogy ''stainless steel'', 15''-on 1400as felbontást is tud - naon ott van - de a tartozékok ára stb.. :O Ha nem ''heavy duty'' célra kell akkor nem éri meg.

    A Sempronnok közül csak a Keene kódjelű 3200~3600+ új típusok kezelik a PowerNowt (beony!) A korábbi 3200~3400asok (nem tudom a CPU kódnevét - wikipediázni tessék) nem. Ergo max órajelen és feszen fognak fűteni, mint a Celeronok. Olvasmányaim szerint a Turionok (x2 is) adataik ellenére jobban melegednek.

    A CPU és a VGA adja a melegedés javát. És meglepő, de a hálózati kártya(ák) is tudnak fűteni mint állat! (tiltom is ha nem kell) Természetesen, akkuidő mínuszt is okoz mindhárom.

    A Centrino-Duo az nem processzor, hanem egy technológia. Ha a CPU és a hálókari IS intel, akkor Centrinoznak. Proci az Core v. Core2 Duo lehet. A gyártó ezexerint matricáz.



    Igen a mai teljesítményű notebook hardverek esetén, szinte kötelező valamilyen dinamikus (terheléskövető) erőforrás menedzselés a gépre, különben kampec lehhet hamar. Sajna az XP(SP2) még nem volt annyira fejlett ezen fícsörökben (a Vistát ebben nem ismerem) tehát oda kell figyelni nem csak a vas kiválasztásásra, hanem a konfigra installra is.


    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák