Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • házimozis

    tag

    válasz Alex91 #2504 üzenetére

    Üdv.

    Nem tudom telepítőn mit értesz, de a quietboot opció miatt nem látod a hardverindulást. Gondolom a ''Megabook'' logot csak nem irtja ki a Vista? Akkor pedig del-t nyomva (írja a kép alján) belépsz a biosba. Ez a quietboot opció egyébbként kikapcsolható, ha valaki folyton látni szeretné az indulást.
    Asszem az elsődleges boot eleve az optikai meghajtó, a biosban. Ergo amikor CDn ezt kap nem keresi a másod és harmadlagost, ...amit egyébbként letilthatsz.
    Nero-val (a saját boot-image-vel) írsz egy bootlemezt*, amire felmásolod az új BIOSt, és restarolva telepíted.

    Javaslom, hogy kétféle biosod legyen kéznél így megírva, hogyha bármi van, akkor visszatenni is legyen mit, (régi verzió) mert lehet, hogy az új bios olyan szar lesz, hogy el sem indul a gép minden funkciója, ...hiába állítják róla. Tapasztalatból mondom! :W

    BIOS frissítési útmutató: (MSI L745ön tesztelve)
    Inditsuk el a nero7 (6) BurningROM programot, válasszuk ki az új összeállítást, majd a panel bal oldalán, a cd-rom-rendszerindító (Boot) feliratu ikont. Válasszuk ki az indítás (boot) fület, majd a cd-kép fájl mezőben adjuk meg az előzőekben megkeresett boot.bin (.ima, stb) állomány elérési útját. Használható a nero saját (caldera)dos bootfileja is, ha más nincs. Az emuláció fajtája listából válasszuk az 1,44 floppy emuláció opciót. Az indítási üzenet kitöltése nem kötelező, de beírhatjuk, hogy BOOT. A szektor szegmensek töltése (hex!) mezőbe írjuk be a következőt: 07C0 , a betöltött szektorok számának adjuk meg 4-et.
    Kattintsunk az ISO fülre, és sorrendben a következőket állítsuk be: ISO Level1, 8+3 karakter, Mód 1, Iso 9660+Joliet, valamint, a Több mint 8 mappa….,Több mint 255….,és az ’.1’ISO… opciókat is!
    Lépjünk tovább a Címke fülre és adjuk meg a lemez nevét, amely tetszőleges lehet! Amikor ezzel végeztünk, kattintsunk az ''új'' gombra, és a jobb oldali Intéző ablakban keressük meg a letöltött és korábban kicsomagolt BIOS tartalmát, valamint a frissítéshez szükséges indítható exe és bat állományt, majd húzzuk át a bal oldali részbe! Kattintsunk az írás gombra, írásmódnak válasszuk a lemez egy menetben (DAO, Disk-At-Once) beállítást. Állítsuk be a lemez végleges lezárása opciót is! Végül írjuk meg a lemezt.

    Sikeres írás után cd-ről indítasz. A DOS betölt, A:\ prompt megjelenik, utána beirod D:\ (vagy E:\ ), a biost erre partícióra irja ki. Dir, kilistázod, és a .bat végű filét beirod majd enter, a többit a gép megoldja. ''Olvas-töröl-ír-ellenőriz'' módokat ír a képernyőre, majd mikor végzett, a gép kikapcsol. Pár mp után bekapcsolod. Nem a cdről fog bootolni, és checksum errort fog üzenni, merthogy resetelte a biost. (nvram) F1el belépsz a biosba, beállítod amit nullázott. Mented, újraindítasz. ...És kész.


    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák