Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Globe

    csendes tag

    Üdv az Uraknak!

    Magam is egy M673-016 os tulajdonosa vagyok.

    Pár szóban leírnám a tapasztalataimat:

    Az akksi ''spontán'' merülését magam is észrevettem, de különösebben nem foglalkoztat a dolog, mert 90%ban tápról használom a gépet. Akksi csak addig van bent, amíg az IC-n nézem a filmeket, mert ott néha pár másodpercre el szokott menni a áram;) Azért ha sikerül kiderítenetek valamit ezzel kapcslotban, majd osszátok már meg az infót

    Ez előtt a gépem előtt egy asztali AbitNF7-S 2600sempron 2Gram NV6800LE cuccost hajtottam kevés overlockkal. /3D mark2003: 7200-8000/ Ezzel a géppel ugyanez az eredmény: 3900 pont. Be kell látni. Nem egy játékgép.

    Amire nekem kell arra viszont tökéletes. Linuxot szögelni rajta, Néha BF2-t csapatni a haverokkal, és hordani mindenhova.

    Felraktam rá a új 7.08-as biost is, de érdemi változást nem tapasztaltam. Az WLAN karihoz mindenkinek csak ajánlani tudom a RAILink oldaláról letölthető drivert. Csinos, stabil... just work ;)

    7400-as karihoz merem ajánli a http://www.laptopvideo2go.com/ oldalt, ahol össze tudod magadnak rakni a legújabb nvida drivert. /inf enhancer/

    Ha feljebb szeretnéd rángatni a vidkari órajelét, akkor a

    ForceWare Win2000/XP 94.24 WHQL from:
    http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1641 + Rivatuner kombót merem ajánlani. Az én gépem 500 mhz-es GPU-val és 1000mhz-es ram órajellel egész jól elvan. Csodát így sem fog tenni ;)

    Processzor órajelének a visszavételére /800mhz/1200mhz/1600mhz/, és ezáltal remélhetőleg az aksis üzemidő meghosszabbítására bátran ajánlom az RMClock-ot. Ha videót nézek a gépen, a 120 percet csak nyögve bírja ki akksiról még így is. A világot ez sem váltja meg, mert a processzor fogyasztása csak egy része ugyebár a teljes fogyasztásnak. Pár fokot azonban mindenképpen nyerünk az órajelfelezéssel.

    http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml

    Windows Vista 1 hétig ment a gépen, -nah nem azért mert nem bírta, hanem - mert rájöttem, hogy nem azért fizettem majd 200ezret egy viszonylag gyors gépért, hogy aztán egy VPS-sel /Vakulj Paraszt System (C) Trey from hup.hu/ lelassítsam. Xp meg boldog vele. Be kell látni a laptopok korlátit nah. Legalábbis ennek a laptopnak a korlátait. 5200-es vinyó forog bennük, ami soha meg sem fogja közelíteni az asztali gépek sebességét. Márpedig a windowsnak darálnia kell, ha tisztességesen dolgozik. Alacsonyabb órajel a videókariban. Csökkentett energiaszükséglet minden téren, és ezáltal alacsonyabb teljesítmény.

    Másik lehetőség: veszel egy hordozható játékgépet cirka 800-ezerért.

    Itt egy példa:

    http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&itemid=8924&op=details&mode=laptop_uj

    7200-es vinyó, tele rammal, 17-es kijelző. 7900-es vidkari. Ez a gép ér fel, egy max 150-ezerből összepakolható asztali géppel.

    Összességében a 673-assal nem lettem átverve: Nincs benne se több, se kevesebb mint amennyi rá van írva. Azt tudja, amit egy laptopnak ennyi pénzért tudnia kell. Aki egy asztali gépről vált laptopra, /persze függ attól, hogy miről váltott/ az mindenképpen számoljon azzal, hogy nem olyan gördülékeny vele a munka, mint a régi gépével. Aki megteheti, az tartson otthon egy high-end játékgépet, és vegyen mellé a trend miatt egy low-end laptopot bohóckodni. Aki meg nem teheti meg, annak ez a gép egy arany középút. Sztem.

    Plusz kérdés: Ha ledobom a laptopot készenlétbe, és visszahozom, akkor nincs hangkari. Megoldást talált már rá valaki?

    With MSI673X

Új hozzászólás Aktív témák