Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spyduck

    nagyúr

    válasz L4mie #4615 üzenetére

    Egyik tulaj ezt írja róla (MSI EX610):

    Nem követtem, hogy milyen negatívumokat írnak róla, de én nem sokat tudok csak pár nem túl zavarót. Egyik, hogy a tapipadon a görgetés vacakol. Amikor húzom akkor görget, majd a következő mozdulatra már nem vagy csak ritkán, csak ha kattintok előbb az "egérrel" akkor lehet újra görgetni. Nem tudom szoftver vagy egyedi hardver hiba-e, de mivel egérrel használjuk nem zavaró. A webkamera automatikusan fókuszál, de ha fél méternél távolabb hajolok, akkor sokszor kissé életlenre fókuszál (máskúlönben nagyon jó a kép minősége). A glare kijelzője nagyon vonzza a port, amit nehéz leporolni, mert sztatikusan ragad hozzá. A billentyűzetnél meg kell szokni az í betűt és a jobb shiftet (többi MSI-nél is). A mikrofon mivel nem a képernyő fölé van helyezve, hanem a hangszóró mellé az alapra hajlamos néha a ventilátor zúgását továbbítani és visszhangot csinálni a túloldali Skype-ozónak (szintén több MSI-nél is igaz). Mondjuk ezt a hangkártya szoftvere nagyjából orvosolja. A kártyaolvasóból nincs ami kilökje a memória kártyát így a kilátszó 3 millimérernyi részt kell valahogy megfogni és kirángatni, ami az erős rugójú érintkezők miatt nem egyszerű akár hosszú a körmöd, akár rövid. Az MSI oldalán található legújabb driverek nem mindig jók Vista 64-re noha azt állítja az oldal. Ennyi az össz negatívum.
    Pozítívum, hogy minden más úgy müxik, ahogyan kell. Nem egy sebesség bajnok, de tulajdonképpen semmire sem kell várni, mindent normál idő alatt megcsinál, akár egy asztali gép. A lemezműveletekben lassabb kicsit, de ez minden notebookra igaz, mivel a fordulatszám miatt nem asztali gép a sebességű a merevlemezük. Szép a kijelzője, kellemes az egész gép külseje. Játszani nem nagyon volt alkalmam. Lock On-t próbáltam futtatni rajta. Natív felbontásban, maximális minőséggel is játszhatóan megy. Gondolom a legújabb játékok már legfeljebb meglehetősen visszavett minőséggel mennének rajta csak, de szerintem mennének rajta hála a nem integrált garfikus kártyának. Én Photoshoppoltam rajta és elég jó tempóval hajtja végre a komolyabb effektusokat a nagyobb képeken is. A gép nagyon halk és "hűvös". Komolyabb terhelésnél indul csak be a ventilátor, de akkor sem hangos és nem fúj forró levegőt, csak langyosat. A hangszórók kellemesen erőteljesen szólnak notebook viszonylatban. 5.1-es kimenetként lehet használni a mikrofon és aux csatlakozókat, tehát házimozizhatsz, ha van 5.1-es aktív hangszóród. S-video kimenettel tesztelve nagyon szép képet ad TV-n, jobbat, élesebbet, mint több pár éves grafikus kártya (ezekkel volt korábbi tapasztalatom).
    Összességében azt a pénzt, ammennyit kérnek érte simán megéri, mert összhatásában egy kellemesen használható középerős kiegyensúlyozott, ugyanakkor jól felszerelt gépet kapsz. Hasonló konfigot más márkanevek legalább 30e-rel drágábban mérik. Ha max. 170e a kereted, akkor ezért a pénzért ajánlani tudom. Ennyiért másik olyan egyensúlyban levő modellt, aminek a felszereltsége 64 bites kétmagos proci, közepes merevlemez, 2GB memória, akár már játékra is használható grafikus kátya és mindenféle extra (webcam, bluetooth, hdmi kimenet, kártyaolvasó stb.) biztosan nem találsz.

    Ilyen VGA-n a wow tökéletesen fut szerintem!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák