Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Milan24 #9732 üzenetére

    notik esetében a húzás (legyen az vga vagy cpu) felejtős! nagyon minimális teljesítménynövekedés, maximális kockázat (például; jelentős melegedés, garancia elvesztése) - ergo nem éri meg! vegyél gx szériás msi notit, ha ilyesmiben gondolkodsz - ott gyárilag adott a tuning!
    a gyártói leírásban maximum 2GB (1024MB DDRII SO-DIMM X 2) szerepel, ennek módosítására vonatkozó új bios frissítést nem adtak ki!
    ami utolsó bios kijött, abban új proci frissítése szerepel; link
    ilyen téren tutira nem fog kijönni olyan bios frissítés, ami kimondottan a memória bővítésére vonatkozna!
    láttam már rá példát, hogy ennek ellenére felismerte a noti a 2 gb kapacitású modult, de nem tudta rendesen kezelni, random módon fagyott tőle, újraindulgatott a noti...stb.
    szóval saját felelősségre kipróbálhatod, hogy felismeri-e a noti a 2 gb-os lapkákat, de ha fel is ismeri, semmi garancia sincs rá, hogy utána hibátlanul működni is fog vele!
    meg ha menne is, minek bele 2 gb-os modul? 2 * 2 gb-ot akarsz bele tenni? ha 32 bites xp vagy 32 bites vista fut a notidon, akkor feleleges! alig járnál jobban, mint 2 * 1 gb memória mellett; a 32 bites asztali windows verziók csak 4 gb memóriát képesek kezelni, de ebben minden memória benne van (vga + minden más esetleges memória), így jobb esetben is csak 3 gb körül kezelne a noti a 4 gb memóriából, kb. 1 gb pedig üresen lógna a levegőben!
    a 4 gb memória kihasználásához 64 bites xp vagy vista kell!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák