Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz fpatrik17 #9848 üzenetére

    a felsorolt három noti közül egyik sem arra való, hogy folyamatosan menjen - akár csak letöltést végezve is! az olcsóbb, de erős notik azért olcsóbbak, mint például egy hasonló árban lévő, de jóval gyengébb proival, videókarival...srb szerelt "márkásabb" darab, mert máson spóroltak; anyaghasználat, összeszerelés, kiépítés...stb. ebben az árkategóriában az msi, acer és társai notik olyan műanyagból vannak, és olyan hűtéssel kiépítve, hogy csak napi néhány órás használatra tervetzték őket, és nem arra, hogy akár töb napot is menjenek egyfolytában!
    a másik nagy probléma a három említett gyártónál a szervíz; egyedül az msi esetében van magyarországon szervíz (székesfehérvár), de mivel ott nincs raktárkészlet, így szinte a legapróbb cserés alkatrészre is heteket kell várni, így egy javítás minimum 3, de inkább 4 hét! az msi notik esetében a gari 2 év. az acer esetében a legapróbb hiba javításához is külhonba viszik a notit, és az 1 év garancia nagyon kevés! az asus esetében kialakulóban van a hazai szervíz, de még csak néhány apróbb bővítést végeznek itthon, minden más javításhoz csehországba viszik a notit. asus garancia 2 év.
    a garancia bővítésének járj utána, mert nem is mindenütt lehetséges, és nem is nagyon éri meg ezen a szinten! akkor már most tedd hozzá a noti árához az a pénzt, és vehetsz normális notit!
    amúgy a notikról;
    az msi esetében gyenge a proci, a maga 2 * 256 kb l2 cache tárolójával nem ideális játékra, vagy a procit jobban hajtó alkalmazások futtatására. a hd 2400 vga is a dedikált videókarik alja, egy jobb integrált vga beéri teljesítményben - de fogysztásban közel sem!
    az asus; az integrált videókarit kivéve ideális választás - mellesleg a hd 3200 integrált vga teljesítményben utolérte a hd 2400 dedikált társát!
    teljesítményben a legjobb az acer noti - bár ez az árban is mutatkozik! a videókarija veri akár a 8600m gt karit is!
    az acer esetében csupán a műanyagtól félnék, nem nagyon bírja a hurcolászást, illetve a folyamatos használat mellett vetemedik a melegtől - a 30 wattos videókari játék alatt pláne tud fűteni!
    ha olyan notit szeretnél, amit bátran lehet hurcolászni, és jobban bírja a folyamatos üzemet is, akkor teljesítményileg gyengébb, de anyagában jobban egyben lévő darabot kellene választani, ha viszont ebből az árból erős gép kell, akkor az nem húzós strapára való lesz!
    én az asus mellett voksolnék; viszonyaihoz és árához mérten erős, az integrált - de azok között mondhatni a legerősebb - vga jobb akkumulátoros üzemidőt sejtet, a puma proci is elég jó, a két év gari alapban elég, a szervíz alakulgat magyarországon is, jár a notihoz táska és optikai egér is, és az árához képest ez a széria aránylag tűrhető anyagból van.
    vagy ha azt a pénzt rászánod a notira, amennyibe az acer kerül, akkor is az asus javasolt, csak akkor erősebbet lehet választani!
    hogy mikor kell notit venni? szerintem ezt senki sem fogja pontosan megmondani neked! közvetlenül karácsony előtt akcióban? vagy karácsony után a beragadt készletből? de fog beragadni készlet? passz...

    B-andie; anno néztem az msi honlapján a leírást, de semmi utalás nincs arra vonatkozóan, hogy xp alatt nem működne - persze attól még igaz lehet amit írtak neked, sőt...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák