Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BadPitt

    csendes tag

    Sziasztok!

    Most, hogy megadta magát az Oneodio pro 50-em zsanérja, gondoltam itt az ideje szintet lépni. Tipikus egy fejhallgatós user vagyok, úgyhogy próbáltam egy aranyközéputat belőni, és több órás google nyomozás+fórum visszaolvasás után arra jutottam, hogy a 40-60-as ársávban a Philips Fidelio X2HR vagy az AKG 361/371 valamelyike lenne a legjobb választás, habár különböző karakterisztikájúak.

    DE:
    Papíron a X2HR baromi jónak tűnik, és többnyire szét is van dícsérve, azért elbizonytalanított pár hozzászólás, miszerint alaplapról halk, illetve mindent elemésztő a basszusa, és ezenkívul csak a hangtér az, amiben kiemelkedik. Szóval az általános minőségétől eltekintve, a hangzás nem egy nagy szám.

    Az AKG-k anyagminőségre kicsit gagyibbak, a 371 nem tudom mennyire éri meg a felárat, illetve sokan lapos, unalmas hangzásúként írják le őket.

    Viszonyításképp az Oenodio előtt én is a feljebb említett Lewitz 8500-at használtam, és azt elég laposnak, baromi basszus hiányosnak találtam, illetve a magasakat karcosnak éreztem. A még elég népszerű Beyer DT 770-t pont a sok helyen említett állítólagos karcos magasai miatt vettem el.

    Szeretem a baszzust, de nem igénylem, hogy lerobbanjon a fejem, illetve azt sem szeretném, hogy mindent elnyeljen, viszont a Lewitz által nyújtottnál azért többre vágyom. Ugyanokkar az erős V karakterisztika helyett gondoltam elmennék egy természetesebb irányba, ami még nem túl steril és basszus hiányos.

    Tudom, hogy ez erősen izlés dolga, de ezek alapján az AKG 361 vagy X2HR lehet megfelelőbb, esetleg az plusz basszus miatt a 371 is megérheti az extrát?
    Vagy egyik sem és emeljek a téten? (persze az Oneodion keresztül hallgatva, tehát nem tudom mennyire hiteles, de itt a 361 hangzása jobban bejön: https://www.youtube.com/watch?v=fV0NLLmx8kQ, a 371 valahogy dobozosabb)

    Kicsit olyan, mintha 100 alatt elég nagy kompromisszumot kellene kötni, bármit is választ az ember. Kérdés, hogy ennek mennyi értelme lenne alaplapi hangkártya mellett.

Új hozzászólás Aktív témák