Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hansomester

    tag

    válasz mike1334 #12586 üzenetére

    Egy példa:
    xplaza az email címe a kivonatban, ami eléggé híres és feketelistás cég, több dologbanis érintett! 2017-ben kértek EU-s Adószámot, valszeg behozós cég lett, kamu kiskereskedelmi forgalommal.

    Jelenleg amire a NAV és a NNI nagyon rá van állva az a műszaki cikkekre, mivel a Mall.hu-s botrány óta kibukott, hogy nagyon sok cég nagyon sok Áfát igényelgetett vissza innen onnan, különböző módszerekkel. Ugyebár 260 helyszínen voltak kint novemberben, de mivel ez hatalmas mennyiségű adat feldolgozását igényli, ezért nem foglalkoznak csak egy részével ami közvetlen a fő gyanúsítottakhoz köthető, mivel, ha mindennel foglalkoznának kb 10 évig tartana a nyomozati szakasz. De azért kiadják ezeket a kisebb cégeket is ellenőrzésre csak idő mire idáig eljutnak. Namármost egy fizetési meghagyás miatt ritkán adnak el céget, ezt inkább olyankor szokták, ha ellenőrzést kap vagy várható és nincs belőlle rendes kiút, stb. Sok dolog lehet a háttérben és nagy valószínűséggel már az előző tulaj sem volt az eredeti tulaj, mivel elég sok a bejegyzés változás a cég életében. És én még sajnos nem láttam példát, hogy ilyen esetben kártalanítsanak egy fogyasztót :(
    De ha tudsz ellenpéldát akkor a kivétel erősíti a szabályt alapon nagyon szívesen veszem és pozitív példaként felhozhatom a jövőben. A fenti példa fikció, sok minden lehet a háttérben amiről nem tudhatunk és nem is tudunk, amit leírtam a magánvéleményem és nem szentírás vagy elrettentés.
    Aki mostanában műszaki cikket tervez vásárolni kérem olyan helyről tegye, ami lenyomozható és tisztának tűnik. :)

    [ Szerkesztve ]

    "Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"

Új hozzászólás Aktív témák