Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Víz Elek

    senior tag

    Tisztelt Mindenki!

    Vásároltam 2017.11.14-én egy használt gépjárművet az Dual Autócentrum KFT-től (Békéscsaba), melyre kaptam 1 év szavatossági garanciát az eladótól annak életkorával és használtsági fokával, különösen a futásteljesítménnyel arányosan (2006. 05. havi, megvásárláskor 206.134 km, jelenleg 215.114km).

    Nos, visszavittem, mivel eladáskor erre a szavatosságra nekem vásárláskor azt mondták, hogy a motorra érvényes, a kopó, forgó alkatrészekre nem.

    Jegyzőkönyvben a következőt írták le.:
    "-A gépjármű használat során a motor hátsó felén a hajtókar kitört egy darabot a motorblokk oldalából. Ezért a motorblokk cserére szorul. Nem üzemszerű elhasználódás az előbb említett hiba.

    - Az olajnyomás csatlakozója le volt húzva a helyéről ezért az ügyfél menet közben nem láthatta a csökkenő olajnyomást. A csatlakozó belső fele jól elkoszolódott tehát huzamosabb ideig nem volt a helyén.

    - Olajnyomás kapcsoló és a hozzá tartozó csatlakozó hiánytalan. Vezetéke át lett fűzve a szervo kormány csövek közé. Tehát szándékosan lett lehúzva."

    Magyarán a motor kuka, ergo nekem arra jár a szavatosság, igenám, viszont amikor visszavittem a gépjárművet, akkor a szavatosságra egyből azt mondták, hogy az első 6 hónapban az eladó védi az igazát, a maradék 6 hónapban a vásárló, azaz én, arra hivatkozván, hogy ezt törvény írja elő, mondjuk én ilyet nem találtam.

    Illetőleg amit készítettek fotót a olajnyomás kapcsolóról azt elküldték e-mailben, amin egyébként jól látható, hogy nem ment huzamosabb ideig úgy, hogy le volt csatlakoztatva, mivel nem oly mértékben koszos.

    Ebben az ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy mivel lehetne a legjobban megfogni a fent említett céget, mert a gépjármű vásárlása óta csak rosszat hallok felőlük.

    Válaszokat előre is köszönöm!

    Samsung S9

Új hozzászólás Aktív témák