Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flegga92

    senior tag

    válasz qqzs #17806 üzenetére

    Nagy ingatlanirodáknak szokása előre elkérni a pénzt, nekem az alábbi tapasztalataim vannak:
    Mikor én voltam a vevő Duna House-on keresztül találtam a lakást. Az árról a DH-n keresztül lehetett írásban egyezkedni, az első ajánlattétel előtt letétbe kellett helyeznem az irányár 4%-át, amit természetesen visszakapok ha nem egyezünk meg, ha igen beleszámít a vételárba. Mivel sikerül megegyezni elmentünk adásvételit írni, le lett foglalózva illetve előleg is lett adva, mert hitel volt rajta. Aztán mikor a jelzálog lekerült a lakásról újra mentünk az ügyvédhez kifizetni a maradékot ismét jött az ingatlanos is, megmutatta a pénzt, de zsebre is vágta, mindenki ment a dolgára.

    Most ugyan ezt a lakást adtam el, szerencsére sikerült ingatlanos nélkül eladni.
    Nagy irodák szerződésében benne van, hogy az irányárból számítják a jussukat. Valamelyiknél foglalózáskor kell kifezetni és sikertelen adásvételnél is jár a lóvé, volt ahol előre oda kell adni letétbe, de majd csak az adásvétel lezárta után dől el a sorsa.
    Kis 1-2 fős irodák rugalmasabbak. Ott az volt a szerződésben, hogy a tényleges vételárból számítja majd a díját, és csak a sikeres adásvétel után kell fizetnem.

    Szóval szerződése válogatja, de mivel nincs ezért ne nagyon pattogjon az ingatlanos, mert ha neked nem felel meg, úgysem írod alá.

Új hozzászólás Aktív témák