Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csiben1

    tag

    Sziasztok!

    Egy kis tanácsot szeretnék kérni a szakmabeliektől vagy a jogi ügyekben jártasoktól:

    Egy barátomtól szeretném megvenni a lakását. Megállapodtunk mindenben, viszont 1 extra kitétele volt, mégpedig 2021 febr. 15 után kerüljek be a tulajdoni lapra mint új tulaj, mivel így le fog járni az 5 év a lakásvásárlástól és nem kell illetéket fizetnie a nyereség után.
    Ezt megbeszéltük az ügyvéddel, aki úgy tájékoztatott, hogy mivel hitel is lesz a lakásvásárlásoz, így az fog számítani, hogy mikor lesz kiutalva az eladónak a teljes vételár és azt kell elhúzni febr. 15 utánra. Szerződés aláírásra került, majd a hitelkérelemnél közölték velem, hogy amit az ügyvéd szeretne, az nem lesz járható út, mivel az adásvételi földhivatalba történő érkeztetési időpontja lesz a mérvadó. Ezt erősítette meg a földhivatal is.
    Tehát jelen esetben úgy néz ki a történet, hogy az eladónak fizetni kell majd illetéket. Mivel barátomról van szó, természetesen segítek neki mindenben amiben tudok.

    Kérdésem az volna, hogy egy ilyen vitás esetet, hogy kell/illik kezelni ezt az ügyvéddel? Mi lehetne a megoldás? Szerződéstől való közös elállás, majd újra kötés? De akkor meg ott vannak a már kifizetett eddigi költségeim... Végső soron úgy érezzük, hogy itt a ügyvéd tájékoztatott félre minket.

    Tanácsotokat előre is köszönöm!

    You can walk straight through hell with a smile

Új hozzászólás Aktív témák