Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Kernel #20027 üzenetére

    "Az nem szűrő, hanem az RGB-szintek, vagy videoerősítés lényegében."

    Lehet én értelmezem félre a leírásokat, de maga a színtér nem kizárással alakul ki? Pl. ha az RGB #000 értéken van, akkor magában az lcd-ben az összes képponton aktív egy olyan szűrőállapot, ami egyik fényspektrumot sem engedi át. Ez lenne az abszolút fekete. Már ha lenne olyan anyag LCD-ben, ami arra képes... Amikor pl. a vörös pontokat "feloldod", akkor kizárólag a vörös szubpixelek feletti szűrő kapcsol ki, ezért világítanak át a vörös pontok. Ahogy a 255 felé közelítesz, úgy "nyitja fel" ezeket a pontokat. Ugyanígy kék és a zöld is.

    "Arról volt szó, hogy a LED-ek fullon mennek, akkor ez csak az LCD önteszt. Ha viszont fehérnek látod a hátteret, akkor mi a gond?"

    Az LCD nem öntesztel, ez a főpanel csak az invertert ellenőrizné, ezért adja rá a feszt elsőre. Így viszont a leddriver igen. Még az LCD nincs bekapcsolva, addig vakító fehér a panel, ez látni a kb. másodperces teszt alatt, aztán ráadja a kivezérlést a mátrixra, jön a logo, stb... És itt már nincs tiszta fehér, csak ez a halványkék alap. Tehát ez nyilvánvalóan az eredetileg melegfehér kalibráció nyoma. Ami még megvan belőle, mert azért sokat után-állítottam már, de valahogy nem az igazi... Ez itt a gond.

    "Ha például túl sok a kék, az LCD kék-szintjét tudod lejjebb venni, másik kettőt feljebb. Emiatt azután bejöhet egyéb elszíneződés, amit addig kell korrigálni, míg az is semlegesítődik."

    Sajnos ezzel el is érkeztem arra a pontra, amitől tartottam kicsit. Ki kell cserélni a ledeket, megint... Ugyanis ennél kevesebb kéket nem tudok csinálni, lent van 78-ig. Így is kékül, még akkor is, ha már túlvezérlésben van panel vörös és sárga csatornája...

    Hacsak nem találok még valami beállítást... Sajnos nem túl bőséges a kézzel elérhető szervizmenü.... Jó lett volna legalább egy beépített szürke skála, de ez abszolút minimalista.... :(

Új hozzászólás Aktív témák