Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    A váltás oka, hogy előre számolok. Pár hónap múlva valszeg az árak zuhanni kezdenek, míg az SB tartani fogja magát még egy jó darabig. Ha később váltok, akkor még többet kell ráfizetnem. Tehát akárhogy is számolom, gazdaságilag hosszú távon megérné, ha egyébként is váltani akarok a későbbiekben, mert én akarok. 980X azért nem játszik, mert annak az árából ki lehetne rakni egy SB konfigot, így az felejtős, és az is marad. Ha nem romlott volna el a procc, akkor nem is gondolkoztam volna ezen, mert erős közepes példány volt. De amit kapok helyette, megvan az esélye, hogy messze nem fog így menni. Nah, én ettől parázok. És válogatott darabot nem fogok venni SB áron, mert lehet akármilyen 930-950, a 2600K odacsap, minden téren. :( És akkor hiába a 2000MHz-s Dominator is....mert még egy olyan proccot nem fogok ki, aminek az Uncore része megy 4GHz-t. Ha ramot is váltok, akkor még jobban kijövök ebből. 20k -s plusz ráfizu, ha úgy számolom.
    A Z lap is tök felesleges, legalábbis nekem. Oka, hogy mindennapi erős OC használatra is megteszi a P -s széria, és egy K-s procc. Extreme OC-t nem tervezek, akkor miért kellene emelni a BUS sebességet. Memszorzó is független lesz, tehát annak is mehet amennyit akarok, nem kell függnöm az Uncore -tól.
    Ami az X58-at váltja, az még nem most lesz. Ha az kijön, még nagyobb árzuhanás mert a piac ezt diktálja. Míg a P67 nem fog annyit esni. És akkor már nem +30k lenne a csere, hanem +70k.

    Tehát hosszú távon megérheti, csak utána kell számolni. Én nem hiszek abban, hogy X58-re még jön procc, mert nem látom a road map -on.

    A probléma ott kezdődik, hogy nem találom a megfelelő lapot. Sajnos a Maximus még nem kapható. Bár ugye SB terén a lapon majdnem semmi nem múlik. CF -t én gondolkodás nélkül lecserélem, az nem mérvadó, igaz gazdaságosabb.

    coonee: X58-ba már nem érdemes beruzázni, hacsak nem jóárasított cumókat veszel. Egyébként

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák