Hirdetés

Aktív témák

  • Flow

    senior tag

    válasz nord_ #10733 üzenetére

    Termeszetesen nem mind1, hogy hol jelenik meg az a par mm, de ezt en magatol ertetodonek vettem. Jobb talan aranyositani (bar az sem ad teljesen korrekt kepet). Ez telere vetitve peldaul 200mm eseten 280 korulit jelent... Ami azert nem elhanyagolhato.

    Talan azert gondolkozom egy kicsit maskeppen, mert en zoommal kezdtem, azt szoktam meg, es utana lett par fixem. Ha 3 fix objektivvel kellene megoldanom az alap tartomany lefedeset, valoszinuleg en is valami hasonlo osszeallitassal probalkoznek, ha viszont kicsit tovabb lehet nyujtozkodni: 20, 35, 50, 85, 105. Ez most tenyleg teoretikus megkozelites volt, mert egy practican kivul nem volt meg FF vazam, raadasul a 20mm-rel sem talalkoztam meg szemelyesen - igy jobb hijan a dx-es gyutavokat valtogatom at (vissza).

    Amugy pl nekem is szimpatikus lenne a 35mm-es, mert ha csak a 24-es es az 50-es kozul valaszthatok, nem mindig talalom a jo szoget, nekem sok a dupla FOV kulonbseg. Es az 1.8-as fenyero sem elhanyagolhato. Ez nem egyetemes allaspont, csak az en velemenyemet tukrozi, de meg tudom erteni azt is, ha valaki megveszi a 20-25-35-50 kombot, mert a nagylatot kedveli, de azt is, aki 20-50-105-ot venne, mert a felhasznalasi terulete ezt kivanja.

    Carsee: Koszonom a leirast. :R

    [ Szerkesztve ]

    Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

Aktív témák