Hirdetés

Aktív témák

  • ATM_automata

    őstag

    Sziasztok, kéne nekem egy kis segítség. D3100, D5100-hoz szeretnék valamilyen nagy fényerejű obit venni. Elsődlegesen valamilyen fix obira gondoltam volna. torna teremben szeretnék vele fotózni aerobicot...tehát kicsit gyorsabb mozgást és nem jógát :D

    Szabadon tudok mászkálni az emberek között, tehát nem feltétlenül kell, hogy nagy legyen, de sok tapasztalatom nincs a fix obikkal, így nem is igazán tudom mit lehet/érdemes venni. Azt láttam, hogy Nikon 50/F1.8ból van egy pár fajta, nagyon nem jöttem rá, melyik lenne az én emberem. Megköszönném, ha segítene valaki a választásban. Elég-e egyáltalán ilyen célra az 50mm-es obi vagy sem.

    Másik kérdésem, hogy szeretnék venni valamilyen állítható fényő esetenként hordozható (nem külön áram forrásos) stúdió vaku/világítás szettet. Széle felhasználási körre, mint mondjuk tabló kép fotózás, műtermi tárgy fotózás, portré vagy portfólió fotózás és kutya fotózás. Ezekkel kapcsolatban se igazán tudom, hogy mit érdemes megvenni...elég széles skálán mozog az áruk, 60K/szett-től a csillagos égig (mikrosatnál nézegettem mostanában). Több 100K-t nem tudok kiadni értük, de valahol 60-120K között költenék rá, ha úgy hozza az élet.

    Előre is köszi a segítséget.

    What else?

Aktív témák