Hirdetés

Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Dr. Student #33460 üzenetére

    Én fullautomatán csinálnám, vagy "A" módban, és ahogy előttem szóltak, f/6-8 körül. Ha kit obid van hozzá, akkor legnagyobb zoom állás jó lesz, 50-55 körül. Beltérben általában neon van, vagy sárga izzó. Ha neon fényben fotózol, valami tiszta fal előtt, fehéregyensúlyt ehhez kell belőni (fluorescent-re vagy a kis neoncső ikon), de ha sárga izzó, akkor annak az ikonja (tungsten).

    RAW-ban lődd, és ha teheted, PS-ben nézd meg, milyen az eredmény, ha kell, fehéregyensúlyt módosíts és kész nagyjából. Ha nem kell a bonyodalom, akkor JPEG és lesz amilyen lesz.

    A fény legyen egyenletes, ne legyen balról vagy jobbról extra arcra vetülő fény, mert akkor a túloldalra árnyékot vet az orr és az orrsövény, tehát ez nem az ablakon kibámulós, fehér fényárban úszós bámészkodós portré, hanem egy művészileg ultranulla, technikailag relatív nemrossz igazolványkép legyen.

    És akkor elérkeztünk oda, hogy akár vakuzhatsz is telibe, vörös szem kerülő elővillantás legyen (gondolom nincs optikai tengelyből kivihető külső vaku), fehéregyensúly állás flash-en legyen (villám ikon) és csókolom.

    De mivel úgyis beltérben lövöd, sztem már eleve készülhetsz a vakus megoldásra és legyen ISO 200 vagy 400 ha van VR az obi oldalára írva. Ha lányokat fotózol, mondd nekik, hogy arcuk ne csillogjon a "zsírtól" (=krémek) hanem púderezzék le, legalább az orrhegyüket és az arccsontot, akinek problémás, az a homlokot is vagy egész arcot, mert a vaku éles fény és még igazolványképen is ciki a nagy fehér pötty pont a rossz helyen.

    De ha a kutyust telibelövöd, szerintem koliba az is jó, csak lehet, nem vesznek fel.. :DDD

    Ez egy verzió, ahogy én lőném. De nem vagyok nagy műtermi fotós, csak most mondtam valamit. Már ez is sok lehet :D

Aktív témák