Hirdetés

Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz aleister #35052 üzenetére

    Szegény a kassza koma, most minden hatóságnak olyan keretszámokat kell teljesíteni, hogy ihajj. Látom ügyvédként, hogy az összes hatóság (NAV, PSZÁF, sb.) összecsapják a vizsgálatot, felderítetlen tényállás alapján böfögnek a bírságolási határ tetejére eső bírságot, a másodfok jóváhagyja, oszt menjél bíróságra. Persze a bíróságnak nincs a végrehajtásra halasztó hatálya, csak ha a bíróság felfüggeszti, de az meg nem szokta. Aztán a bírságok egy jó része megáll, és mindenki boldog, leszámítva az ügyfelet, meg lassan az ügyvédet, mert az ügyfél már ott tart, hogy ha úgyis leszedik a sápot, bármit csinál, akkor minek költsön ügyvédre is?

    Egy történet, ami lehet, hogy itt is érinthet valakit, erre lehet készülni: Ügyfél két Tissot órát rendelt Hong-Kongból. Doboz nélkül, mert olcsóbb a posta. Megjön, vámosok lefényképzeik, és a svájci órásszövetség által megbízott magyar ügyvédi iroda fénykép alapján(!) megállapítja, hogy hamis. Ügyfélre rögtön kiszabják a bírságot, vámpótlékot, felszólítják kártérítés fizetésére, feljelentik(!) fellebbez, másodfokon ugyanez. Bíróságon három független szakértő megállapítja, hogy az óra eredeti, nem hamis. Ügyfélnek kiadják az órákat de az ügyvédi költségét nem térítik meg, mert a bíróság szerint ebben az ügyben nem lett volna szüksége ügyvédre... Közben eltelt egy év. Most annyira berágtam, hogy perelni akarom a kollégákat, hogy volt pofájuk elvtelenül beállni a vámosok alá, és két szar fénykép alapján akarták megsemmisítetni az órákat. Mind kiderült magyar kereskedők is ezt az irodát bízzák meg, és inentől gondold tovább az összeeskövés-elméletet: nem csak az állam nyer a bírságon, hanem a magyar kereskedő is, mert innentől kezdve nincs íbéj, magyar bolt van.

    Ez lesz a jövője sajnos ennek a dolognak, attól félek.

    A dologban annyi a szépség (de ez nagyon), hogy amikor az ügyfél írt az eladónak, hogy eljárás van, az eladó elküldte a hivatalos papírjait szkennelve, és visszautalta a vételárat. Most az ügyfél jelezte, hogy visszakapta az órákat, de az eladó nem kéri a vételárat, merthogy neki fontosabb a 99,9 % megbízhatósági index az íbéjen...

    35063 madgie: szerinted van értelme?

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák