Hirdetés

Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Akit érdekel, d7000 af fine tuning:

    Tegnap este családi képeken éreztem, hogy valami nem stimmel, végig a 35 volt fenn, de sok lett az elcsúszott fókusz. Nem volt annyira vészes, mert tágabb (3.5 feletti) rekeszen, vagyobb távolságból fotóztam, így elég volt a dof. De valami nem stimmelt.

    Mivel éreztem, hogy zavar van az erőben, ezért ma délután Gyomordzsák fórumtársat felkerestem egy kis fókusztesztre. Vele egyszerre vettük az omd-t, majdnem egyszerre adtuk el, és ő majdnem vett egy Nikon d90-et, de ami a fókuszteszt szempontjából fontosabb, neki van állványa és sok ilyet csinált korábban...

    Nos, a 35/1.8 1.8-on picit elvérzett, volt benne egy adag backfókusz. Próbálgattuk elég sokat, összevetettük az élőkép fókuszát (ami ugye kontrasztalapú, tehát nem téveszt) a kereső fókuszával, majd volt egy finom kalibrálás. Backfókuszos volt, az af fine tune-ban egy -13-as értéket kapott a 35/1.8.

    Itthon csináltam egy pancsertesztet, öt darab dominóval... Alább a képekből croppok, semmi utómunka nincs, csak croppoltam mindkettőt. Mindkét képen a középső dominóra fókuszáltam (elég nagy croppok, meg le is van méretezve, de itt nem a képminőség a lényeg).

    Itt, az első képen be van kapcsolva a fine tune hatása, és látszik, hogy szépen a középsőre állt a fókusz:

    Itt viszont ki van kapcsolva a fine tune hatása, és hátra is csúszott a fókusz:

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák