Hirdetés

Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz gab.m #42052 üzenetére

    Tehát azt mondod, általános kitt-katt és kihívást nem jelentő szitu esetén D40 és 5Dmk2 képe között nincs különbség, ergo nincs létjogosultsága a "pro" váznak ilyen szituban. :)

    :W :W :W

    Szerinted én Olaszban, Dél Tirolban, a Trauttmannsdorff-i kastély álomszép botanikus kertjében ISO6400-on mászkáltam 85 fix 1.4G-vel ? :DD Áhh, köszi a mosolyt. :DDD Szarul indult a reggelem amúgyis..

    Neeeem gondolnám, hogy egy félprofi váz attól félprofi, mert ahogy jobb valamiben a többinél, azonnal kihasználod és keresed a sport szitut, a low light szitut, a ki tudja még milyen szitut. Ott a nagyvas, előveszed, használod és örülsz.

    A kép sok-sok paraméterből áll össze, és azért mert a D40-hez képest egy 5Dmk2 mondjuk félprofi-profi kategória, nem jelenti azt, hogy hugom szülinapját a kertben nekem egy gyenge dinamikájú kis belépő legóval kellene meglőnöm, ha igényem van többre. Mert ha 100 év múlva falnyi kijelzők lesznek "tv" helyett amire bámul a paraszt (=dédunokám) akkor lehet, naaagyon fog örülni a kamasz lurkó, hogy dédi anno valami normálisabb vázzal próbálta a nagyit lekapni és milyen jó, hogy éles a kép, szépek a színek (még ha nem is 3D-s) :U Elnézve anyám több mint 6-8 baszomnagy vastag családi fotóalmubát, többszáz képpel, 10x is meggondolom, mi a fotózás végső célja és milyen masina kellhet arra.

    Ez azért nem ennyire feketefehér szerintem, ahogy Te látod.

    Ha soha de soha nem csinálok mást egy vérprofi vázzal, csak általános célra használom, akkor is sokkal de sokkal több örömet ad egy 5Dmk2, mint egy D40, eltekintve attól az apróságtól, hogy lehet, soha nem megyek el a váz határáig, amire képes lenne. Naés. (Amúgy meg elmegyek, lazán. Vaku nélkül karácsony, hoppá).

Aktív témák