Hirdetés

Aktív témák

  • vitezlejszlo

    őstag

    Jajj drága véreim nehogy már egymásnak essetek a kérdéseim miatt :)

    Most egy Fuji S4200-am van. Ez egy.. minden csak nem gép. Vagy ennyire nem értek hozzá... :) Rengeteg félre fókuszált képet csinál, és ebből elegem van. Szeretek fényképezni, szoktam művészkedni is néha, szerintem simán rá tudnék érezni a DSLR ízére, nem félnék venni egy 3100/3200/5100/d60/d90 meg mi van meg?-et. :) Bár sokszor csak úgy ellövöm a képet aztán majd meglátjuk milyen lett :)

    A gépnek amit szeretnék azt is tudnia kell, hogy a gép fent van az asztalon, a gyerekem éppen berongyol a szobába, mondom állj, gép bekapcs, azonnal jó fókusz, és csatt. Mert most ez jelenleg úgy megy, hogy berongyol, mondom állj, katt, fókusz sehol, mondom maradj még, katt.. fókusz sehol.. és ezt eljátszuk ötször, mire a gyerek megunja, és tovább áll. Szóval ha kevésbé hajlamos ilyen félre fókuszálásra a nikon 5100 18-55-ös kitobival mondjuk, akkor már nyert nálam. A kihajtható kijelző csak bónusz, szoktam úgy fényképezni, hogy nem látom a képet, mert a mostanim kijelzője fix, és olyankor jó lenne a kihajthatóság...

    Voltam ma MM-ben megtapizni az 5100-at. Hát tényleg érdekes méret, ha kézbe veszem fényképezni, akkor a jobb kezem kisujja az akksi alatt van, tehát nem a vázon, hanem alatta. Akkor úgy ahogy kényelmes volt.. nyilván megszokás kérdése, láttam mellette batár nagy canonokat, hát azért akkora se kéne :)

    laca

Aktív témák