Hirdetés

Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz szeva000 #47558 üzenetére

    Ezt is elmondtam anno, külföldi fórumok már rég leszajkózták hogy első szériáknál gond volt, szervizben be tudták állítani ezeknek a megfelelő kenőanyag-szintet. Későbbi szériákkal már nem gond. Nikon nem veri nagy dobra. Ugyanolyan ez is, mint a D800 balszélső AF pont pontatlansága (micro-adjust szintű): a középső jó, jobbszélső is, a többi is ezek körül is, de a balszélső mákszemnyit téveszt. Szerviz -> megcsinálják, felszereltségben Düsseldorf a legjobb, van aki az USA-ból is odaküldte. Későbbi szériáknál már nincs meg a hiba, Nikon nagy dobra verni pedig nem fogja. Kis eltérés esetén újrakalibrálják a vázban lévő default offset-eket és fizikailag hozzá sem nyúlnak. Nagy eltérés esetén az egész AF-et kalibrálják a tükrök újraellenőrzésével együtt. Egy amerikai srác beküldte Düszibe és úgy kapta vissza, hogy nyami.

    A Kanyontól sem hallunk rémhíreket, pedig vannak.

    De ez normális, mit rontsa most az üzletét. Mi itt egy elég háklis, árgus szemekkel néző közösség vagyunk. Taliztam az elmúlt pár hétben olyan fotósokkal, akik az ősidők óta nyúznak Kanikont és halvány lila gőzük sincs arról, hogy a kezükben fogott vadiúj gépnek esetleg milyen bug-jai lehetnek, csak használja (aztán vagy nem veszi észre, vagy igen, vagy csodálkozik, vagy nem).. - és ez tipikusan a veteránokra jellemző, isten ments hogy általánosítsak, de szerintem hozzászoktak a kiváló minőséghez és az új gépek egyszerűen nem azt hozzák (abszolút értékben), ennek lehet oka a spórolás is a gyártáson, felhasznált anyagokon, de szimplán ott is, hogy régen nem kellett huszon-harminc-x megapixelnek megfelelni, ergo egy D800 AF fine tune-ban ordító eltérés lehet rohadtul fel sem tűnt, simán a szórós "oké" kategória.

    Örülj, hogy a Te 600-ad jó, Atok-nak meg a 800-a jó (legalábbis balszélső AF-re okét mondott, remélem fázisalapút próbált). :U De az LCD-t amúgyis kalibráltatni szeretném, úgyhogy lényegében nem változik sokminden, nélkülöznöm kell majd egy-két hétre.

    ;)

Aktív témák