Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DTP-muki

    csendes tag

    Tisztelt nagyérdemű!

    Nem nagyon értek a HW-es dolgokhoz bár ami eddig kellett, azt meg tudtam oldani, most viszont egy rendkívül érdekes problémába futottam.

    Alaplap: Asus P5L VM-1394

    Eddig 2 GB memória volt a gépben de gontoltam egyet, talán jobban menne a Photoshop - Illustrator páros egymás mellett (alapvetően DTP-re használom a gépet), ha kibővíteném a memóriát a maximumra, 4 GB-ra. Meg is vettem, az eddigi két modullal teljesen azonos típusú újjabb két kártyát. Beleraktam, bekapcsoltam a gépet és a rendszer mit mutat? Van kb. 3,1 GB felhasználható memóriám. Mi a fene?

    Restart, majd turkálás a BIOS-ban. Memória információ:

    System Memory: 4 GB
    Appropriated: kb. 860 MB
    Available: kb. 3,1 GB

    Nem emlékszem a pontos számokra.
    Keresgéltem a neten, volt pár ilyen probléma viszont megoldást egyet sem találtam. Az rendben van, hogy az alaplap fenntart magának valamennyit (nemtudom mire) de ennyit????????? 2 GB RAM mellett miét nem kellett neki ennyi? Max 10-20 MB mehetett a levesbe mert nem tűnt fel a dolog. Az alaplap a leírás szerint támogatja a jelzett mennyiségű memóriát.

    Az tuti, hogy nem oprendszerfüggő a dolog mert bakapcsoláskor is csak 3100 valameddig számol el memóriaellenörzéskor maga az alaplap
    Lehet ez ellen tenni vagy feleslegesen vettem mega memóriát? Egyáltalán mi ez a hülyeség?

    Előre is, utólag is!

Új hozzászólás Aktív témák