Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fgordon

    senior tag

    válasz mh197 #21256 üzenetére

    "Nálad mint látom bevált xp alatt, de nem tudom mi lenne 64 bites vista esetén. "

    Én is majd most fogom kipróbálni 64 bit XP alatt.

    Az mondjuk 100%, hogy fürgébb az XP 32 bit, ha ramdisk-en van a pagefile, valahogy gyorsabban reagál mindenre, legalábbis érzésre olyan. Ha kikapcsolom, lassul. A másik, hogy nem csak a pagefile számít, hanem a TMP és TEMP könyvtárak: ha telepítesz valamit, vagy tömörítesz, az ideiglenes file-ok oda kerülnek, és nem mindegy, hogy milyen sebességű eszközre kerül, valamint plusz egy jó, hogy nem kell "takarítani" a temp-et, sok gépen láttam ilyen 5-10 gb (!) temp könyvtárat az évek alatt... :D De ne hidd, nem akarlak meggyőzni, hogy gyorsabb legyen a géped! :)

    "Amúgy az tény, hogy azt nem tudtam, hogy a BIOS által allokállatlan ramokat is lehet kezelni ramdisk készítéssel, ha ez tényleg így van?
    Nálad nem csak azért tudja kezelni a ramdisk a plussz ramot, mert a 32 bites vista 3,2-őt tud max megcímezni, a bios viszont felismeri a teljes 8 Gb ramot? És az oprendszer által nem, de a bios által felismerten lehet ramdisket létrehozni?
    Mert nálam a bios sem ismer fel csak 3,25 Gb-ot a 4-ből."

    Igen, az én gépemben gyakorlatilag a 8 gb-ból 8 gb-ot használok, hagytam 2 mbyte memory leak-et, mert azt olvastam, ez így előnyös. Így csak 8192 helyett 8190 mbyte ram-ot tudok hasznosítani. Jó, ebből lejön pár mbyte még az NTFS ramdisk partíciós tábla miatt, azért ntfs, hogy DVD iso-t tudjak ramdisk-re létrehozni... nagy királyság...

    Mivel raid-es a gépem, ,mirror üzemmódban van, így ha olvasok adatot, akkor 2x sebességgel olvassa, felváltva, és ramdisk-re ír... hát, ennél már csak ramdisk-ről ramdisk-re lenne gyorsabb :D Most így kb 80-120 mbyte/sec-el olvas a gép, ramdisk meg ennél jóval gyorsabb... :)

    1 DVD iso így 30-60 másodperc, attól függ, hány kis file van...

    Szóval ez a ramdisk sok mindenre jó - szerintem... De a 6 gb pont kevés volt, ezért cseréltem le az 2x1 gb-ot 2x2-re, hogy legyen 4x2 gb.

    [ Szerkesztve ]

    ▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

Új hozzászólás Aktív témák