Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz zzz85 #26792 üzenetére

    Nekem ugyan ilyen gépem volt, Celeron 2800 Mhz. Először 256 volt benne, majd 512, és végül lett 1 GB ram benne.

    A 256 az tényleg nagyon kevés, már-már kritikusan. Amit ajánlanék, az egy használtan vett 2x 512 MB-os DDR1 kit. Az tuti működne, sajna nem olcsó, mert egyre nehezebben beszerezhető. Kb 5-7 ezer átlagban. Vagy itt PH! aprón, vagy vaterán is lehet ilyen áron vagy olcsóbban kapni. PC3200 legyen avagy 400 Mhz-es

    Ha pedig nincs rá ennyi pénz, és meg akarod tartani a 256 MB-osat, akkor vehetsz hozzá egy 256 MB-osat. (Az kb 1500-2000 Ft) A képen Memória alatt jólenne megnézni az SPD-t, hogy most hogy működik.

    Valamit használni fog, de azért az igazi 2x 512 lenne. Hozzá kell tennem, hogy nekem így is előfordult XP alatt ugyan ez az a jelenség 1 GB ram mellett. Dolgozni lehet vele, de el kell fogadni, hogy nem egy csúcs gép, sajna nekem is állatira be tudott lassulni egypár flash reklámtól, meg ha telivolt a memória a böngészővel. Firefox pedig sokszor teleszemeteli a memóriát és belehízik. Google Chrome gyorsabban menne azon a gépen, én azt használtam, mert FFox már lassú volt. Persze 256 MB-nál szinte használhatatlanul gyösz lehet.

    XP-nél pedig tedd fel a Service Pack 3-at (SP3), megéri biztonság szempontjából... Nekem XP néha vírusok és trójaiak miatt is lassult be, már telepítés után - mert visszafertőződött. Tehát SP3 a megoldás, és Avast! antivírus ami ingyenes és szerintem nagyon jó. (Tesztek szerint is) Regelni is érdemes home verziónál free, és akkor korlátlanul használható.

    SP3
    Avast!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák