Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz Dr.FantastiK #46547 üzenetére

    Van amiben valóban nagyon sokat számít, mint azt helyesen észre is vetted, leginkább benchmarkokban, amik direkt a RAM sávszélességre vannak optimalizálva. Van amiben meg egész pontosan nullát. 3DMark Vantage-et épp Single Channellel futtattunk sokat, mert a CPU órajel stabilabb, és nem számít neki a több csatorna.

    (#46548) Blue Thunder: Gondolom az adatlapodon levő konfig. Lévén több modulos a memória, akkor minden modult vegyél ki, csak egyet hagyj benn, és teszteld Memtest86+ 5.01 memteszttel. Előbb Load BIOS Defaults után legalább egy éjszakát, majd XMP-vel is legalább egy éjszakát. Ha nem hibázik, jöhet a következő modul. Ha mind kész, akkor egyszerre két modullal ugyanez. Ha úgy is jó, akkor mehet a Memtest86+ 5.01 négy modullal. Még a tesztek előtt, alapórajelen frissíts BIOS-t a legfrissebbre (viszonylag friss a legutolsó: [link])!

    Fontos tudni, hogy a CPU-d 1600Mhz RAM órajelet támogat hivatalosan, amit felette kapsz, az csak ajándék. Fontos tudni, hogy minál magasabb az órajel és minél több a modul, annál inkább megterheled a memóriavezérlőt is, ami a CPU-ban van. Lehet, hogy plusz VCCSA, plusz RING fesszel stabilizálhatod a 4 modul magasfrekvenciájú üzemét. (Ahogy a kolléga írta előttem az imént, procifeszt kel lemelni, ezek is a proci feszei, de nem a magfeszültség! Ezek a memóriavezérlőhöz, uncore-hoz tartoznak.)

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák