Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #76055552

    törölt tag

    válasz gabor9991 #71860 üzenetére

    Na jó, nem akartam megosztani de legyen.
    Volt egy telefonszám, ami nagyon megtetszett, ezért neppertől megvettem ( a szám nem volt aktiválva, és a google nem dobott rá előzményt/találatot). Gondoltam a gyereknek pont jó lesz majd....amikor "elérkezik az idő".
    2 évig fiókban volt, csak akkor vettem elő, amikor adatot egyeztettem/pénzzel töltöttem.
    Aztán a gyerek korban "oda nőtt" , hogy telefont kapjon.
    Egy régi nyomógombos készülékbe raktam a sim-et, és az íróasztalomon hagytam.
    Tehát: 2 évig nem volt készülékben a sim, előtte pedig ha volt tulaja a számnak akkor minimum 6 hónapig pihent a szolgáltatónál.

    Megyek haza, mondja asszony, hogy egy +44-es számról keresett valaki a "gyerek számán", angolul beszélt, mondta neki, hogy hívjon később....
    Másnap 18 órakor csörög az "angol".
    Felveszem. Elkezdi mondani a bullshitjét.
    Mondom neki: állj, ne is folytasd, mert nem érdekel.
    Erre azt mondja, hogy de hiszen tegnap akkor miért mondtam neki, hogy hívjon vissza?
    Én: tegnap velem nem beszéltél, hanem a feleségemmel. És egy szóval sem mondtad neki, hogy mit akarsz tőlem, azt sem, hogy honnan van meg a telefonszámom. A feleségem nem tudta ki vagy, ezért mondta, hogy hívd a számot később, amikor otthon vagyok.
    XY: nem, te azt mondtad, hogy hívjalak újra, mert téged érdekel a bitcoin befektetés amit ajánlani akarok....bla-bla.
    Én: figyelj, sem tegnap nem mondtam ilyet, sem ma. De akkor lépjünk tovább: leszarom a bitcoint, és nem érdekel a bomba üzleted. NE HÍVJ TÖBBET ! Lezárom.
    Hív. Kinyomom. Megint hív, kinyomom (mivel régi a készülék, ezért nincs blacklist a telefonon). Megint hív: kiveszem az akksit.
    Reggel visszarakom az akksit. Elmegyek dolgozni. Hazajövök. Volt vagy 4 nem fogadott +44-es hívás. Késő délután megint hív Mr. XY.
    Előadja a bullshitjét, hogy azért hív, mert ebben állapodtunk meg.... Mondom neki, semmiben nem állapodtunk meg, de leginkább hagyjon már békén. Erre azt mondja, hogy átküldi whatsappon az ajánlatot. Kinyomom. Újrahív. Akkut kiveszem.
    Na gondolom magamban, ezt a számot nem tudom odaadni a gyereknek...
    Berakom a sim-et az okostelefonom slot2-jébe.
    Másnap hív a faszi. Kinyomom. Épp akarom blacklistre rakni, máris újra hív. Kinyomom. Megont hív. Baszki....ilyen gyorsan nem tudom blacklistre rakni. Oké: sim tálca kivesz, kártya ki, blakclistre rárakom, kártya vissza. 2 perc múlva egy másik +44-es számról hív....valaki. Felveszem. Mr. XY...miért nem veszed fel, és miért raksz tiltólistára? Kinyomom. Újra hív. Kinyomom. Sim kivesz....Ezt a számot is feketelistára rakom. Sim vissza. Erre egy +353-as Írországi számról hív. Felveszem, ugyanaz a faszi. Sim ki, feketelista. Sim vissza. Telefon csörög: ezúttal osztrák számról. Majd belga számról....
    Felveszem: mondom neki ingerülten, baszki neked van anyád? Nem értesz a szóból? Semmit nem akarok venni tőled! Erre Mr XY: akkor mennyi bitcoint veszel tőlem?
    Hívás megszakítom, sim ki.

    Ezt követően, a sim-et beraktam egy olyan nyomógombosba, amin van blacklist. Néma üzemmódba raktam a készüléket. Napi 5 hívás, különböző számokról. Feketelistára raktam mind. Erre másnap más számokról hív. Ez ment 2 hétig.
    Felhívtam a telenort: hogyan lehetne tiltani a nemzetközi számokról a bejövő hívásokat. Válasz: sehogy. Felhívom telekomot/vodát: válasz ugyanaz, sehogy (a számhordozás lehetőségét itt elvetettem).
    Pont szerencsém volt, mert 1 hét múlva lejárt a telenornál a számom érvényessége. Mondom magamban: hurrá. Ez jó lesz nekem, mert angolul azt mondta be ebben a 30 napban, hogy az előfizető kérésére a bejövő hívások korlátozva vannak.
    A 30-ik napon feltöltöttem, és azóta nem zaklatnak külföldi számról.

    Nyaralni Hr, It, Gr, Sic-be megyek. Max onnan hívhatnak a foglalás miatt. A brit szigetekről nincs miért keressenek, ezért ilyen tapasztalattal a hátam mögött, és ezután nem veszem fel. Ha mégis olyan keres, aki ismerős, majd ír egy sms-t, amiben leírja a nevét, és akkor majd felveszem.
    Mr. XY bullshit bitcoin bombaüzlet hívására pedig nem vagyok kíváncsi.
    Alig tudtam magamról levakarni, ha nem vettem volna fel a hívásait, akkor hamarabb lekopott volna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák