Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rayden_

    csendes tag

    Üdv mindenkinek! Remélem sikerült eltalálnom a megfelelő topic-ba, és tudtok segíteni, vagy legalábbis valamilyen támpontot adni.

    A gondom a következő lenne: Kaptam egy Toshiba 2000 Portege notebook-ot, azzal a címszóval, hogy vírustalanítsam, és valamilyen szinten rendbe hozzam. A következőt csináltam: létrehoztam egy külön partíciót, amire ráraktam Win XP-t usb-ről, hogy így különálló partíción tudjam csinálni a dolgomat, mostani esetben az eredeti C-t kisöprögetni (win xp azon is volt). Miközben a dolgaimat csináltam, többször is újraindítottam a gépet, hiba nélkül betöltött mindent. Záróakkordként úgy terveztem, hogy leformázom a C partíciót, ami az eredeti volt (szabad hely végett, adattárolásra terveztem volna), ennek a szabad helyéből csináltam az újat, ahonnan elindítottam a formázást. Sajnos ez elég nagy hiba volt, mert most, amikor elindítanám, egyszerűen a boot manager-nél nem jut tovább, akárhogy állítom BIOS-ban a bootolási sorrendet.
    A következőkre jutottam:
    MiniTool Partition Wizard-al végeztem a partícionálási illetve formázási műveleteket. Sajna éjjel volt már, ezért nem vettem észre, hogy nem állítottam át a C-nél, hogy ne az legyen az aktív rendszer boot partíció (Active & Boot & System típus). Mindkét partíció Primary-ra lett állítva, neten amikor utánaolvastam, ezt láttam javasoltnak windows esetén.
    Egyéb adatok: Szép régi példány ez a gépezet, sajna meg is látszik: A boot manager: Intel Boot Agent Version 4.0.18, illetve a bios: ACPI BIOS version 1.40
    CD meghajtó nincsen benne (és floppy meghajtó sem), ezért a legkézenfekvőbb módszer kiesett, nem tudom CD-ről indítani a rendszert, illetve újrarakni sem.
    Természetesen utánanéztem a neten mit lehet csinálni még ilyen esetekben, mielőtt ide írtam volna... pendrive-ról való bootolás még egy lehetséges opció. Eddig azonban nem sikerült olyan bootable pendrive-ot alkotnom, amivel ez sikerült volna. Próbáltam már a Multiboot 10-et, illetve az XBoot nevezetű programot. Előbbi visszadobta a pendrive-omat (8GB), utóbbi meg átalakította elvileg úgy, hogy mennie kellene (lefuttattam a programba beépített emulációt is), de a notebook-ba bedugva mégsem nyert.
    Eddig két napot fordítottam a lehetséges megoldások keresésére, de semmi működőt nem találtam... ezért gondoltam úgy, hogy regisztrálok ide, hátha tudtok segíteni benne.
    Minden segítséget illetve választ előre is köszönök.
    (Ha szükséges még valamilyen adat, megadom)

Új hozzászólás Aktív témák