Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    Van egy öreg, de szívemnek kedves laptopom. Igazából csak filmezésre használom, illetve olyan helyre cipelem, ahová az újat sajnálom. Illetve csak cipelném, mert az akku lassan kilóra többet nyom, mint Ah-ra.
    Az érdekelne, hogy 2db akku-ból lehet-e otthon 1 jól működőt összehozni. Az egyik akku egyik pillanatról a másikra 0%-on marad és nem tölt, a másik tölt, de hamar lemerül. Gyanítom, hogy az elsőben az elektronika halt meg, mivel idáig nagyon jól üzemelt és volt az elmúlt időszakban egy univerzális töltővel egy pici zűr. A másik sejthetőleg cellafáradásban szenved. Azt szeretném megcsinálni, hogy szétszedném cellákra és a jó cellákból összeraknék egy jó verziót. Elektronikához nem vagyok teljesen kutyaütő, forrasztás, mérés nem jelent gondot, eszközök adottak. Viszont az akkuk terén járatlan vagyok ezért érdekelne, hogy ez mennyire járható út, amit kitaláltam.

    Krystal_s: A videó alapján és a saját gépem összeszerelését ismerve én is a jobb oldali zsanér felülről behelyezhető csavarjának a meglazulására gondolok. Ezt viszont csak a felső burkolat eltávolításával lehet javítani. Jól láttam, hogy a zsanérhoz a gép hátuljából nem megy csavar? Mert, ha megy akkor azon nagyon picit nyitáskor-záráskor meg lehet figyelni a másik csavar lazaságát. Ugyanis ekkor az kicsit megmozdul. Ha ezt teszi akkor tuti a felső csavar lesz a gond. Ha beigazolódik, akkor érdemes lenne meghúzni azt a csavart, mert, ha kijön a menetből, akkor nyitáskor-záráskor a hátulsó csavar (ha van ott) annyira megmozdul, hogy kitörik a műanyagból, illetve a zsanér talpa nagyon felnyomja a burkolatot, egyes esetekben el is törheti. Éppen a napokban dobtam ki egy ilyen burkolatot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák