Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • persil

    nagyúr

    Sziasztok!

    Adott egy hp g62 laptop, a jelenlegi proci benne egy amd athlon II p340, 2.2 ghz-en. Kérdés, hogy ezt lehet e és megéri e fejleszteni.

    Ahogy néztem neten a gép elvileg támogat egy pár 3, illetve 4 magos procit, és, ha jól látom, ezek közül 25w tdp-vel a phenom II p960 a legerősebb, 1.8 ghz-en. Elviekben a tdp miatt, ezzel még megbírkózna a hűtő, ezt jól gondolom? Illetve észrevehető lenne e teljesítménynövekedés?

    Azért kérdem inkább, mert arra gondoltam, hogy újabb programok\játékok esetében, ahol lenne értelme a +2 magnak, ott lehet előbb elvérzik a gép teljesítménye, tehát nem lenne e értelmesebb döntés inkább az elérhető legjobb 2 magosra fejleszteni, ami magonként is erősebb, vagy mindenképp jobb a 4 magos megoldás? Van egyáltalán ilyen régi gépbe a p340-nél erősebb 2 magos?

    Most a "hát az a gép ezer éves és semmire sem jó, cseréld le" tipusú kommenteket hagyjuk, mert egyrészt ezzel én is tisztában vagyok, elég komoly asztaliról váltottam erre, mert nem játszok, vagy ha meg ritkán mégis, akkor régi kedvenceket veszek elő, azok meg remekül mennek ezen is, ráadásul patika állapotban szereztem be, tulajdonképpen fillérekért :)
    Mindentől független viszont nyilván jobb lenne, ha minél gyorsabb lenne.

    Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html

Új hozzászólás Aktív témák