Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz vargagy21 #13343 üzenetére

    A notebook-ban, amelyiken gépelek most, egy régi, még Sandy Bridge Core i5-2520M proci van. Tudomásom szerint kb. a 7. generációig - procierőben - megeszik bármilyen azóta kijött U-s megjelölésű (tehát ULV - nagyon alacsony fogyasztás, nagyon alacsony órajel - procit, függetlenül attól, hogy az a proci 2 mag/4 szálas, vagy 4 magos, vagy 4 mag/8 szálas. (Konkrétabban: annak volt alkalmam utánanézni tesztek alapján, hogy procierőben a Thinkpad X220 notebook-omban lévő i5-2520M az ugyanezen Lenovo Thinkpad X szériában későbbiekben, mint utódmodellekként kiadott X240, X250 és X260 notikban lévő fellelhető U-s procivariánsok bármelyikénél erősebb.)

    Én ezek alapján úgy gondolom, hogy a magok és szálak számától függetlenül, hétköznapi használatban bármelyik M-es (tehát nem extraalacsony fogyasztású és órajelű, hanem "normál" mobil) Core i5/i7 érezhetően jobb lesz az ugyanabban a generációban kiadott U-s prociktól (illetve inkább itt SoC-ot kellene írnom, mert az U-s procik forrasztva vannak az alaplapra) - sőt, valószínűleg az 1-2 generációval korábbi M-es procik is erősebbek nyers számítási teljesítményben a legújabb U-s prociknál.

    Ami az újabb előnye, az a fogyasztás és az IGP, ami az utóbbi 2-3 generációban már támogat h265-öt, valamint 4K-t is, ha valakinek ezek a fontosak.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák