Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MarQs

    senior tag

    Sziasztok! Üdv Mindenkinek!

    Egy köbö 2,5 éves DELL Inspiron 6400-as notiban szeretném nyugdíjazni a benne lévő Mobile Intel Celeron 520-as (1600 MHz, Socket M) CPU-t "frissítve" a rendszert egy kiszemelt erősebb procival, viszont a géphez kapott gyári JúzerGájd enyhén szólva nem valami informatív - az alaplappal kapcsolatban meg még inkább - így csak annyit találtam benne kiindulási pont gyanánt, hogy max. a Core Duo procikat támogatja a masina 2 MB L2-ig, ezzel ellentétben viszont érdekes módon (!) nem egy olyan specifikációjú 6400-as Inspironba akadtam a hálón túrás közben, ami a gyári adatokhoz képest elég masszívan már a Core 2 Duo kategóriába karcol!

    Létezne, hogy anno ennyire nem számoltak volna a Socket M tokozású procik paletta bővülésével, illetve egy későbbi BIOS update ennyire kibővítette volna a lehetőségeket ennél a gépnél, hogy még az L2 gyorsítótár kompatibilis mérete is 2-ről 4MB-ra nőhet?
    Mert ha igen az elég biztató!

    Előre is köszönöm!

    Ui.: újabb, erősebb proci választása közben a TDP figyelembe vételénél a plusz 4 W, valamint a plusz 8 W energia többlet - a korábbi maghoz képest viszonyítva - még belefér, nem de?
    Az előbbi normál üzemben, az utóbbi csutkára pörgetve (Maximum Power Dissipation) állna elő. (Konkrétabban számszerűsítve: 34 W és 53,31 W Intel Core 2 Duo Mobile T5600 és T7400 esetében.)

    "Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

Új hozzászólás Aktív témák